Aurinkoinen keli vie helsinkiläisiä terassille – kun ravintolat sulkeutuvat, asiakkaat suuntaavat puistoon

2:45
Ravintolat avasivat ovensa – tällainen oli tunnelma Helsingissä Hernesaaressa

Aurinkoinen sää ajoi asiakkaat terasseille Helsingissä. Aikainen valomerkki ei aiheuta närkästystä, sillä kevään myötä iltaa on mahdollista jatkaa ulkona.

Ravintolat ovat jälleen auki ja ensimmäiset asiakkaat pääsivät nauttimaan juomista ja ruuista aurinkoisessa säässä pääkaupunkiseudulla. Helsinkiläisen Löyly-ravintolan terassilla auringosta ja tarjoiluista nauttivat iltapäivällä useat seurueet.

Frida Karle ja Nicole Ehrnrooth olivat odottaneet ravintoloiden avautumista innolla. Aurinkoisen sään lisäksi terassille kannusti myös toinen syy.

– Varsinkin nyt kun kirjoitukset on ohi niin tultiin tänne kavereiden kanssa, Ehrnrooth iloitsi.

Ravintoloita koskevat rajoitukset ovat edelleen paikoin tiukkoja: ravintoloiden aukioloaikoja, anniskelua ja asiakasmääriä säädellään koronavirustartuntojen pelossa.

Jusa Lehtistä ja Elias Liljaa rajoitukset eivät maanantai-iltapäivällä haitanneet.

– Kiva pitkästä aikaa päästä nauttimaan ulkosäästä terassille. Niin pitihän sitä nyt tulla juhlistamaan, yksi kaveri on tulossa vielä myöhemmin, Lehtinen kertoi.

– Bissee on tullut muutenkin juotua, mutta onhan se nyt terassilla ihan eri asia, Lilja selvensi.

Löylyn asiakkaiden on sopeuduttava uusiin aukioloaikoihin. Uudellamaalla ruokaravintolat joutuvat sulkemaan ovensa jo kello 19 ja anniskeluravintolat kello 18.

Loppuillan varalle Lehtisellä ja Liljalla on jo valmis suunnitelma. 

– Varmaan tonne Koffin puistoon mennään kaupan kautta, ehkä vielä kolmannen kaverin saunavuoroon päättyy tää ilta, Lilja kommentoi.

– Katotaan päästäänkö saunaan asti vai ei, Lehtinen lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja