Aurinko tekee helposti tepposet autoilijalle – asiantuntijan vinkit

Vuoden valoisin aika asettaa omat haasteensa autoilijoille. Puhdas tuulilasi ja hyvät aurinkolasit parantavat näkyvyyttä ja tekevät ajamisesta leppoisampaa.

Auringonpaiste ei ole liikenteessä pelkästään positiivinen asia. Vaikka valoisaan aikaan näkyvyys on pääsääntöisesti parempi kuin pimeässä, aiheuttaa suoraan tuulilasiin paistava aurinko usein ongelmia. Varsinkin, jos tuulilasi on likainen tai kulunut.

– Tuulilasi pitää muistaa puhdistaa säännöllisesti niin ulkoa kuin sisältä. Vasta-aurinkoon ajettaessa likainen tuulilasi voi aiheuttaa niin pahoja heijastumia, ettei lasista näe lainkaan läpi. Jos tuulilasi on vanha ja kulunut, puhdistuskaan ei enää auta. Silloin lasi on syytä vaihtaa, vaikka siinä ei olisi edes halkeamia, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen toteaa.

Myös hyvät aurinkolasit ovat erittäin tärkeä autoilijan varuste. Monissa autoissa on laseille oma lokero, jossa niitä on hyvä säilyttää.

Yksien lasien säilyttäminen autossa varmistaa sen, että ne ovat aina tarpeen tullen käytettävissä. Aurinkolasit on tuulilasin tapaan pidettävä puhtaana.

– Vasta-aurinkoon ajaminen ja silmien siristely on erittäin rasittavaa. Aurinkolasit tekevät ajamisesta leppoisampaa ja kuljettajan vireystaso pysyy paremmin yllä, Vesalainen sanoo.

Lähde: Autoliitto

Lue myös:

    Uusimmat