Aurinko poltti järkyttävät palovammat luokkaretkeläisille Espanjassa

Espanjassa neljä brittioppilasta joutui sairaalahoitoon saatuaan pahoja palovammoja auringosta luokkaretken aikana. Tapauksesta uutisoi Daily Mail.

Manchesterilaiskoulun teini-ikäiset oppilaat olivat viettäneet päivän Barcelonan lähistöllä sijaitsevassa vesipuistossa. Oppilaita oli kehotettu käyttämään aurinkovoidetta, jonka suojakerroin olisi vähintään 50.

Osa oppilaista ei kuitenkaan noudattanut annettuja ohjeita syystä tai toisesta. Päivän aikana oppilaat paloivat auringossa niin pahasti rakkuloille, että heidän täytyi hakeutua sairaalahoitoon.

Koulun säännöt estivät opettajia lisäämästä rasvaa itse oppilaidensa ylle.

Ihossa valtavat palorakkulat

Palaneista oppilaista yksi, 15-vuotias Connor Pritchard, joutui sairaalahoitoon palovammojensa takia vielä kotimaahansa palattuaan.

– Kun hän astui alas autosta, näin rakkuloiden pullottavan hänen kädestään. Yritin nostaa hänen paitaansa ja puhkesin kyyneliin, kun näin palovammat, pojan äiti Estelle kommentoi Daily Mailille.

Äidin mukaan kukaan opettajista ei ollut jäänyt hoitamaan tilannetta tai kehottanut heitä hakeutumaan sairaalaan.

– Hänellä oli palovammoja selässä, käsissä ja olkapäissään. Kaikkiaan neljä lasta koulusta joutui sairaalaan. Oli kauheaa kuulla heidän huutonsa.

– Jouduin katsomaan, kun he kuorivat vahingoittunutta ihoa Connorista. Sitä oli hirvittävää katsoa, hän oli niin tuskissaan.

Äiti: Rasvaa ei kehotettu lisäämään

Suurin osa oppilaiden vanhemmista oli joutunut allekirjoittamaan lapun, jossa näitä muistutettiin aurinkovoiteen käyttämisestä. Rouva Pritchard ei ollut kuitenkaan saanut lappua, sillä hänen poikansa oli päässyt retkelle viime hetkillä toisen oppilaan tilalle.

– Hänelle kerrottiin edellisenä aamuna, että hänen täytyy laittaa aurinkovoidetta. Ja hän laittoikin, olin pakannut hänelle voidetta, jonka suojakerroin oli 15.

– Mutta häntä ei kehotettu lisäämään sitä sen jälkeen. He olivat saapuneet puistoon noin kymmeneltä aamulla ja he olivat siellä neljään saakka. Ja siellä oli hyvin kuuma.

– Tämä oli täydellinen laiminlyönti opettajilta, äiti moittii.

– Hänen piti matkustaa 26 tuntia bussissa ja lautalla siinä kunnossa.


Lue myös:

    Uusimmat