Mainos

Auerin seksuaalirikosepäily: Tulossa jättikäräjät

Varsinais-Suomen käräjäoikeus kokoontui tänään pohtimaan Anneli Auerin ja hänen entisen miesystävänsä syytteiden oikeuskäsittelyä.

Epävirallisen valmisteluistunnon tuloksena päätettiin, että jutun pääkäsittelyyn tarvitaan 35 päivää. Oikeudenkäynti alkaa karkauspäivänä 29. helmikuuta valmisteluistunnolla. Jutun käsittely kestää yli kolme kuukautta ja päättyy kesäkuun alkupuolella.

Syyttäjä on ilmoittanut vaativansa jutun käsittelyä suljetuin ovin. Auerin puolustus on kertonut, että se tullee esittämään eriävän mielipiteensä asiasta ensimmäisenä varsinaisena valmisteluistuntopäivänä.

Oikeus ei suostunut lisätutkintaan

Istuntojen sarja on poikkeuksellisen pitkä. Esimerkiksi Ulvilan murhaoikeudenkäynti vei Satakunnan käräjäoikeudessa Porissa 12 istuntopäivää.

Esitutkintamateriaali on seksuaalirikosjutussa tiettävästi yli 3000 sivun mittainen. Oikeus ilmoitti, ettei se suostunut epäiltyjen puolustusten tänään esittämiin lisätutkintapyyntöihin.

Seksuaali- ja väkivaltarikossyytteitä käsitellään käräjillä kolmen tuomarin kokoonpanolla. Oikeuden puheenjohtajana toimii käräjätuomari Tapio Katajamäki. Muut tuomarit ovat käräjätuomarit Elise Salpaoja ja Päivi Ranki.

Asiantuntija odottaa pitkää käsittelyä

Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta arvioi, että oikeudenkäynnistä tulee kaiken kaikkiaan pitkä ja hankala, eritoten kun tapaukseen liittyy myös eläinsuojelurikosepäily.

- Tällaista yhdistelmää en kyllä muista, että samassa jutussa olisi ollut näin erityyppisiä tekoja. Kun otetaan mukaan vielä valituslupa-asian käsittely korkeimmassa oikeudessa, niin kyllä tämä on erittäin monitahoinen, vaikea ja sotkuinen juttu.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.