Audi RS3 hakkaa vakionakin Lamborghini Gallardon – huima video autobahnilta saa kätesi hikoamaan

0:44
Audi e-tron GT on upea neliovinen coupe.

Uudenvuodenpäivänä Saksan autobahnin nopeusrajoittamattomalla osuudella kuvattu video osoittaa, millainen peto Audi A3:n terästetympi versio RS3 oikein on.

Lamborghini Huracania edeltänyt Gallardo oli aikansa himotuimpia superautoja. Se kiihtyi nollasta sataan neljässä sekunnissa ja saavutti yli 300 km/h:n huippunopeuden. 

Tänä päivänä vastaavaa suorituskykyä on tarjolla huomattavasti tavanomaisempaan pakettiin paketoituna.

Audi RS3 on saksalaisvalmistajan tehomalliston pienin auto. Neliovista sedania ei harjaantumaton silmä erota tavallisesta A3:sta. 2,5-litraisessa viisisylinterisessä bensakoneessa on tehoa kuitenkin 294 kilowattia (400 hv), ja auto kiihtyy nollasta sataan 4,1 sekunnissa. Paperilla.

Oheisella videolla RS3 ampaisee sataseen nimittäin 3,7 sekunnissa. 200 km/h saavutetaan puolestaan 12,8 sekunnissa. Mainittavan arvoista on sekin, että RS3:ssa on alla talvirenkaat ja keli oli kuvaushetkellä hieman kostea. Kuivalla asfaltilla ero teini-ikäiseen superautoon olisi vieläkin suurempi.

Ei varmaan tarvitse uudestaan muistuttaa, että video on kuvattu nopeusrajoittamattomalla tieosuudella. Video löytyy alta.

Kuljettaja toteaa videolla, että auto on jopa nopeampi nyt kuin aivan uutena. Mittarissa on kuvaushetkellä reilut 16 000 kilometriä, ja kyyti kuulemma vain paranee.

– Mieletön auto, mieletön auto, kuljettaja hihkuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja