Audi esitteli historiansa pienimmän katumaasturin – tältä näyttää räväkkä "kaupunkikaivertaja"

Audi A1 citycarver saapuu Eurooppaan tänä syksynä.

Toistaiseksi Audin pienimmän katumaasturin titteliä on pitänyt hallussaan vuonna 2017 esitelty Q2. Nyt minikokoisten valtikka siirtyy kuitenkin A1 citycarverille. Kyllä, pienellä kirjoitettu citycarver on auton virallinen lisänimi.

Nimensä mukaisesti kyseessä on viime vuonna uudistuneeseen A1 Sportbackiin pohjautuva kompakti SUV. Korotettu maavara ja aggressiivisemmin muotoillut helmat erottavat auton perusmallista.

Saksalaisvalmistajan mukaan auto on kotonaan ympäristössä kuin ympäristössä. Sen lisäksi, että Volkswagen Polon kokoluokkaan perus-A1:n tavoin asettuva auto on suunniteltu ensisijaisesti kaupunkiin, ei sen ratissa tarvitse pelätä hieman huonokuntoisempiakaan teitä perusversiota neljä senttiä korkeamman maavaran ansiosta.

0:56
VIDEO: Tältä näyttää Audin pienempi sähkömaasturi Q4 e-tron.

Kuljettajaa avustavista järjestelmistä vakiona ovat automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, joka tunnistaa niin jalankulkijat kuin pyöräilijätkin sekä kaistavahti. Lisähinnasta tarjolla on niin mukautuvaa vakionopeussäädintä kuin pysäköintiavustintakin.

Audi kertoo suunnanneensa auton erityisesti nuoremmalle asiakaskunnalle, mistä kielivät niin digitaalinen mittaristo kuin monipuoliset liitäntämahdollisuudetkin. Äänipuolella on tuttuun tapaan tarjolla Bang & Olufsenia, tällä kertaa 560-wattisena.

Vanteet ovat vakiona 16-tuumaiset, mutta lisähinnasta saa pari tuumaa isommatkin.

A1 citycarver saapuu Eurooppaan syksyllä, mutta ennakkotilauksia Audi ryhtyy vastaanottamaan jo elokuussa.

Audi ei vielä kertonut moottorivalikoimasta tarkemmin, mutta todennäköisesti tarjolla on hyvin pitkälti samoja myllyjä kuin tavallisessakin A1:ssä, jonka 1,0–2,0-litraisista bensakoneista irtoaa 95–200 hevosvoimaa.

Lähde: Audi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja