Atte Jääskeläiselle sakot suojatietä ylittäneeseen jalankulkijaan törmäämisestä – jalankulkijalta murtui luita

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) hiljattain nimitetty ylijohtaja Atte Jääskeläinen, 55, on tuomittu sakkoihin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta.

Helsingin käräjäoikeuden maanantaina antaman tuomion mukaan Jääskeläinen törmäsi suojatietä ylittäneeseen jalankulkijaan henkilöautollaan viime vuoden marraskuussa. Jalankulkija sai muun muassa luunmurtumia.

Käräjäoikeus langetti Jääskeläiselle 70 päiväsakkoa. Hänen tuloillaan sakkosumma nousee 2 870 euroon.

– Vastaajan syyksi luetut rikokset ovat perustuneet huolimattomuuteen liikenteessä. Teon moitittavuutta lisää se, että törmäyksen tapahtuessa asianomistaja on ollut ylittämässä katua suojatiellä, käräjäoikeus toteaa.

Juttu ratkaistiin oikeudessa kirjallisella menettelyllä eli ilman asianosaisten läsnäoloa.

Jääskeläinen nimitettiin elokuun alussa opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osaston ylijohtajaksi. Määräaikainen virkasuhde alkoi lokakuun alussa ja kestää vuoden 2025 syyskuun loppuun.

Viime vuosina Jääskeläinen on toiminut muun muassa Lappeenrannan teknillisen yliopiston työelämäprofessorina.

Jääskeläinen erosi Yleisradion päätoimittajan tehtävästä toukokuussa 2017 Terrafameen ja silloiseen pääministeriin Juha Sipilään (kesk.) liittyneen kohun jälkeen. Jääskeläinen ehti toimia Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana ja vastaavana päätoimittajana noin kymmenen vuotta.

Ennen Ylelle siirtymistään Jääskeläinen toimi STT:n päätoimittajana ja toimitusjohtajana runsaat kaksi vuotta. Aiemmin hän on ollut muun muassa Helsingin Sanomien taloustoimituksen ja politiikan toimituksen esimiehenä. Koulutukseltaan Jääskeläinen on juristi.

Lue myös:

    Uusimmat