Helsingin Sanomien uusi vastaava päätoimittaja on Erja Yläjärvi – "Vakuutti journalistisella näkemyksellään"

HS:n vastaavaa päätoimittajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta – tämä kaikki tapauksesta tiedetään 5:15
HS:n vastaavaa päätoimittajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta – tämä kaikki tapauksesta tiedetään.

Yläjärvi siirtyy tehtävään Hufvudstadsbladetin vastaavan päätoimittajan paikalta.

Helsingin Sanomien (HS) vastaavaksi päätoimittajaksi on valittu Erja Yläjärvi, 46, kertoo Sanoma Media Finland tiedotteessaan. Yläjärvi aloittaa HS:n vastaavana päätoimittajana 4. päivä syyskuuta.

Yläjärvi siirtyy tehtävään Hufvudstadsbladetin vastaavan päätoimittajan paikalta. Hänet valittiin tuohon tehtävään toissa vuonna. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Iltalehden vastaavana päätoimittajana ja HS:n toimituspäällikkönä vuosina 2013–2018.

Sitä ennen Yläjärvi on työskennellyt myös Kouvolan Sanomien päätoimittajana sekä uutistoimisto STT:ssä uutispäällikkönä ja Brysselin-kirjeenvaihtajana. Yläjärvi on valmistunut yhteiskuntatieteen maisteriksi Tampereen yliopistosta.

–  Erja Yläjärvi vakuutti journalistisella näkemyksellään ja johtamiskokemuksellaan, lehteä julkaisevan Sanoman hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä kertoo tiedotteessa.

Entinen päätoimittaja Kaius Niemi syytteessä törkeästä rattijuopumuksestaHS:n entinen vastaava päätoimittaja Kaius Niemi siirtyi sivuun jäätyään marraskuussa kiinni humalassa ajamisesta. Niemi ilmoitti heti tuoreeltaan, ettei näe mahdollisuutta jatkaa tehtävässä.

HS:n haastattelussa Niemi sanoi, että hänen tarkoituksenaan oli ollut siirtää autonsa viereiseen kadunvarsiparkkiin odottamaan noutoa. Lehden mukaan järjestyksenvalvojat estivät Niemen pääsyn pysäköintitilasta ja pyysivät tätä ajamaan auton takaisin parkkiin. Peruuttaessaan Niemi kolhi autoaan lievästi.

Niemen syytettä törkeästä rattijuopumuksesta on määrä käsitellä Helsingin käräjäoikeudessa huhtikuussa. Asianajaja Kai Kotiranta on sanonut, että Niemi kiistää törkeän tekomuodon.

–  Niemi on äärimmäisen pahoillaan tapahtuneesta ja katuu tekoaan. Hän on myöntänyt perusmuotoisen teon mutta kiistää törkeän tekomuodon.

Niemen poisjäännin jälkeen väliaikaisena vastaavana päätoimittajana on toiminut Antero Mukka. Hän jatkaa tuossa tehtävässä Yläjärven tuloon asti.



Lue myös:

    Uusimmat