Mainos

Atrian toimitusjohtaja Gröhn: Rohkeutta yritysjärjestelyihin, jopa yli toimialarajojen – ruokajättien yhdistymiseen hän ei silti ei usko

10:19

Atrian toimitusjohtaja Juha Gröhn toivoo vauhtia ja uusia avauksia ruokateollisuuden yritysjärjestelyihin. Gröhn ottaa näin kantaa MTV:n Uutisextrassa alan kestopuheenaiheeseen, joka on saanut keväällä lisää kierroksia.

– Toimiala, joka ei pysty rakenteellisesti kehittymään, on aikamoisissa ongelmissa. Paljon on tehty, mutta uusia avauksia ja ideoita tarvitaan – ehkä jopa yli toimialarajojen ja hyvinkin ennakkoluulottomalla tavalla, Gröhn sanoo.

Aihetta nosti esiin myös Keskon pääjohtaja Mikko Helander, joka perjantaina Maaseudun Tulevaisuudessa patisteli keskusteluun ruokateollisuuden rakennejärjestelyistä. Helander otti esimerkeiksi metsäteollisuuden ja kaupan alan yritysjärjestelyjen merkityksen.

Gröhn ei pidä todennäköisenä kahden suuren Atrian ja HK:n yhdistymistä – näin merkittävä fuusio voisi törmätä kilpailulainsäädäntöön.

Tosin esimerkiksi Tanskassa lihateollisuus on yhden elintarvikejätin käsissä.

– Asioita pitäisi myös testata ja uskaltaa katsoa kortit, mitä voitaisiin tehdä ja mitä ei, Gröhn sanoo MTV:n Uutisextrassa.

Euroopassa on tapahtunut viime vuosina paljon yritysjärjestelyjä ja vahvat isot yhtiöt jylläävät ruokateollisuudessa. Suomalaisyhtiöt ovat näissä karkeloissa pieniä.

– Kansainvälisessä kilpailussa tarvitaan perusvoimatasoa ja yrityskoosta se kieltämättä on aika paljon kiinni, Gröhn sanoo.

MTV:n Uutisextrassa Atrian toimitusjohtaja Juha Gröhn lauantaina kello 19.10.

1:30


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.