Mainos

Asuntopula on riski Pohjois-Lapin matkailulle

Inarin kuntaa vaivaa vakava asuntopula, minkä pelätään vaikuttavan myös kausityöntekijöiden halukkuuteen tai mahdollisuuksiin muuttaa kuntaan töihin.

Lapland Safaris North-yrityksen myymälä- ja toimistopäällikkö Jenni Kääriäinen sanoo, että asuntojen löytäminen Inarin Saariselälle tuleville kausityöntekijöille on jokasyksyinen ongelma ja vuosi vuodelta vaikeampaa.

Suurin pula on joulukuussa, jolloin sesonki on vilkkaimmillaan.

Yritys on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa muun muassa ostamalla lomaosakkeita ja hankkimalla asuntoja pitkäaikaiselle vuokralle. Kesällä eli sesongin ulkopuolella osa asunnoista saattaa olla tyhjillään. Joissakin asunnoissa kausityöntekijät jakavat huoneen keskenään.

Työntekijöitä ei tule, jos heille ei ole tarjota asuntoa, Kääriäinen sanoo. Saariselän ja koko Lapin matkailu puolestaan osoittaa pelkkiä kasvun merkkejä, joten tilanne voi johtaa siihen, että työntekijöiden asuntopula estää matkailua kasvamasta.

Inarin kunnanjohtaja Toni K. Laine sanoo, että työnantajat ovat Lapland Safarisin tavoin onnistuneet toistaiseksi löytäneet vaikeuksista huolimatta asuntoja työntekijöilleen. Hän näkee asuntopulan kuitenkin tulevaisuuden riskinä.

Hän kertoo kuitenkin, että yrittäjät ja sijoittajat ovat varanneet tontteja Inarista viime kuukausina runsaasti, koska uutiset Inarin talouskasvusta ja asuntopulasta ovat kaikuneet heidän korviinsa.

Laineen mukaan uusille matkailuyrittäjille painotetaan, että myös työntekijät kannattaa ottaa majoituskapasiteettia suunniteltaessa huomioon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.