Mainos

Asuntoon murtautunut puukottaja kertoi poliisille yrittäneensä tappaa – paikalla ollut pelasti uhrin

Poliisi sai maanantaina hieman ennen keskiyötä ilmoituksen puukotuksesta Ikaalisten Kartun kylässä.

Ilmoituksen mukaan mies oli murtautunut omakotitaloon ja lyönyt asunnon omistajaa eri puolille vartaloa. Poliisi otti asunnosta kiinni vuonna 1978 syntyneen paikkakuntalaisen miehen, joka kertoi partiolle tulleensa tappamaan asunnon omistajan. Mies oli varautunut myös bensakanisterilla talon sytyttämistä varten.

Asunnon vuonna 1957 syntynyt omistaja toimitettiin erikoissairaanhoidon päivystykseen. Hän oli suojautunut iskuilta käsillään ja jaloillaan, joihin useimmat veitseniskuista olivat osuneet.

Kolmas henkilö pelasti

Teon motiivina lienee yksityiselämään liittyvä pitkään jäytänyt epäily asianomistajaa kohtaan. Miehen pelastus oli asunnossa ollut kolmas henkilö, joka sai tilanteen rauhoitettua poliisin paikalle tuloon saakka.

Epäilty oli valmistellut tekoa hankkimalla keittiöveitsen ja bensakanisterin, sekä pakottamalla toisen henkilön kuljettamaan hänet tapahtumapaikalle autolla. Tekovälineinä käytetyt keittiöveitsi ja bensaa sisältänyt tankki takavarikoitiin.

Poliisi tutkii tekoa murhan yrityksenä, törkeänä kotirauhan rikkomisena, pakottamisena sekä vahingontekona. Esitutkinta on edennyt poliisin mukaan hyvin hyvin ja valmistuu syyteharkintaan vielä syksyn aikana. Epäiltyä esitetään vangittavaksi Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.