Mainos

Asuntomessukotien asukkaat muita onnellisempia, mutta miksi? Toimitusjohtaja vastaa

Lähes 90 prosenttia messukodeissa asuvista ihmisistä on tyytyväisiä asumiseensa. Asuntomessut on asumisen kokeilualusta, jolla hyödynnetään tuoreinta tietoa ja uusimpia innovaatioita.

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Asuntomessut

Asuntomessut alkoivat eilen Porissa ja puheeksi nousi heti suomalainen asumistyytyväisyys. Asuntomessujen Asuntobarometrin mukaan 81 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä asumiseensa. Messukotien asukkaista tyytyväiseksi itsensä luokittelee peräti 89 prosenttia.

Mikä tekee messualueen asukkaasta tavallistakin tyytyväisemmän?

– Iso merkitys on alueen yhteishengellä ja turvallisuuden tunteella. Sillä että ihmiset tuntevat toisensa ja voivat luottaa naapureihinsa. Asukkaat oppivat tuntemaan toisensa jo varhaisessa vaiheessa. Sosiaalinen aspekti vaikuttaa paljon ihmisten hyvinvointiin, selittää Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala.

Vuoden 2018 Asuntomessut Porissa

·  6.7.-5.8.2018.

·  Teemana on asuminen läpi ihmiselämän

·  Lisää tietoa Asuntomessujen sivuilta

Asumistyytyväisyyttä lisää myös se, että messualueet pyrkivät olemaan aina aikansa tuoreimman tiedon valossa maailman parhaita asuinalueita.

–Kukaan ei tiedä, millaista asuminen on viiden saati kymmenen vuoden päästä, mutta meillä on käytössämme paljon tutkimusdataa.

Uusimmalle messualueelle Poriin on esimerkiksi rakennettu päiväkoti ja vanhusten palvelutalo, joissa on uusimman tutkimustiedon valossa parhaat ominaisuudet. Päiväkoti on tiedepainotteinen ja palvelutalosta on pyritty tekemään mahdollisimman toimiva ilman, että se olisi laitosmainen.

Asuntomessut on myös tietynlainen asumisen kokeilualusta: siellä hyödynnetään paitsi uusinta tietoa, myös tuoreinta teknologiaa ja innovaatioita. Alueella painotetaan arjen sujuvuutta, ja Porissa yhteistyökumppanina on muun muassa BMW, jolla on tietoa liikkumisen uudenlaisista ratkaisuista.

Luonto on niin ikään lähellä messualueesta riippumatta.

– Luonto yhdistää asumiseen tyytyväisiä ihmistä Kilpisjärveltä Espooseen ja idästä länteen. Vaikutus asumistyytyväisyyteen on yhtä suuri, oli viheralue sitten rakennettu tai alkuperäinen, Tuomaala tietää.

Tuomaalan mukaan Asuntomessut eivät kuitenkaan pyri vain messukohteiden asukkaiden hyvinvoinnin parantamiseen vaan kaikkien muidenkin. Messujen keräämällä tiedolla autetaan muuallakin asuvia ihmisiä elämään entistä tyytyväisemmin. Tapahtumien tarkoitus on herättää keskustelua aiempaa parempien asumisratkaisujen synnyttämiseen.

– Asuntomessut on maailmallakin uniikki konsepti, tällaista ei ole muualla. Konsepti toimii, koska olemme treenanneet jo 50 vuotta ja olemme saaneet valtion, kaupungit ja kunnat mukaan. Toimintamme kiinnostaa ulkomaillakin. Laajennamme kuitenkin toimintaamme ensin täällä ja katsotaan sitten, lähdemmekö ulkomaille.

Messusovellus

· Asuntomessujen uusi mobiilisovellus auttaa kävijöitä suunnistettaessa alueen palveluihin ja messukohteisiin.

· Mobiilisovelluksen avulla messukävijä saa tietoonsa kaiken messujen oheisohjelman ja pysyy näin hyvin kärryillä siitä, mitä kunakin päivänä Asuntomessuilla tapahtuu.

· Asuntomessut-mobiilisovelluksen voi ladata joko AppStoresta tai Google Play -kaupasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja