Asuntomessujen parhaat valittu: MTV listasi 10 + 1 suosikkikohdetta

Vantaan Kivistössä parhaillaan avoimia ovia viettävät Asuntomessut koostuvat kymmenistä erilaisista, upeista kodeista. Valitsimme niistä suosikkimme.

Messukohteiden kirjo on valtava: ulkoverhouksesta löytyy tiiltä, kiveä sekä puupaneelia ja hirttä. Sisätiloissakaan ei tule tylsää, sillä persoonallisia ratkaisuja ja rohkeita valintoja on tehty runsaasti.

9. elokuuta päättyvät messut vetävät yleensä eniten väkeä viimeisinä viikonloppuinaan. Ruuhkahuiput ovat siis ennustettavasti vielä edessä.

Katso alta 10 + 1 suosikkiamme.

1. Vivola

Massiivipuurakenteisen Vivolan ulkoverhous miellyttää silmää. Kolmen eri levyisen paneelin yhdisteleminen tuo heti persoonallisuutta taloon. Ulkoverhouksen kaunis kuultava harmaan sävy on piste iin päälle.

2. Plania

Talossa on käytetty laadukkaita, mutta ei liian ökyjä sisustusmateriaaleja. Hauska yksityiskohta on alakerran makuuhuoneen sininen muovimatto.

3. Urban Villa

Urban Villa on ehdoton talosuosikki! Talon kompakti koko ja sopivan kokoiset huoneet tekevät talosta kodikkaan ja viihtyisän.

"Messualue on kompakti ja kivasti järjestetty. Pihat ovat pieniä, niin kuin nykytaloissa on tapana.  Sisustuksissa ei löytynyt varsinaista suosikkia, kiinnitin enemmän huomioita rakenteisiin ja sisutusmateriaaleihin."

– Hanna Haavisto, toimittaja

Katolla oleva ketoviherkatto on paitsi hurmaava myös ekologinen! Ketoviherkatto sitoo sadevettä, vähentää ympäristön meluisuutta sekä luo elinympäristöjä uhanalaisia kasveja ja hyönteisiä varten. Kahden vierekkäisen Urban Villan yhdistäminen puutarhasuunnitelmalla oli hyvä idea.

4. Jämerä-Leija

Aina valitetaan säilytystilan puutteesta, vaan tässä kohteessa se on ratkaistu! Heti ovesta sisään astuessa vastaanottavat vieraat suuret kaapistot, joihin mahtuu jo naapurinkin muksujen talvihaalarit.

Koira- ja lapsiperheet arvostavat myös kuraeteistä, johon päästään suoraan eteisestä. 

5. Kontio Harunire

Suomalainen hirsi kohtaa japanilaisvivahteisen sisustuksen. Kahden kulttuurin kohtaaminen tuo kaksi sisustustyyliä yhteen. Lopputulos on ihastuttava.

6. Deko 192

Moderni ulkokuori kätkee sisäänsä herkullisen fiftarihelmen. Mustavalkoinen, selkeä retrosisustus saa mausteensa kirkkaan punaisesta väristä, joka kulkee läpi talon.

7. Villa Kapee

"Messukohteiden kirjo on valtava! Jokaiseen tyyliin ja makuun löytyyn varmasti herkkupaloja, joista ammentaa inspiraatiota omaan kotiin."

– Outi Karilahti, toimittaja

Ollikaisen Hirsirakenteen Villa Kapee on jykevä hirsitalo, jossa on ripaus ylellisyyttä. Talossa ihastuttaa avara tupa ja keskeiselle paikalle sijoitettu takka, joka avautuu moneen suuntaan. Suuret ikkunat tuovat paljon valoa sisätiloihin, ja yläkerran päämakuuhuone on omaa luokkaansa.

8. Muurametalojen Villa Chili

Kompakti koti on toimiva, ja neliöt on käytetty hyödyksi. Rohkea värienkäyttö on piristävää sekä ylä- että alakerrassa. Avokeittiössä on tilaa ruoanlaitolle ja saarekkeen alla on pyörät. Pienehköön olohuoneeseen on valittu sopivan kokoinen takka, joka ei vie liikaa tilaa.

9. Lakkalaine

Lakkalaine on ruoanlaittajan unelma, jossa on tilaa kokata ja kestitä vieraita. Tyylikäs sisustus henkii skandinaavisuutta. Saunaosasto on tilava ja vilvoitteluterassi löytyy. Lakkalaine on todellista arjen luksusta. Keittiön pitkä ja matala, persoonallinen ikkuna jää mieleen.

10. Lammi Kivitalo Casa del Limon

"Talojen sisustukset ja ulkokuoret eroavat toisistaan, mikä tekee alueen koluamisesta mielenkiintoista. Ideoita löytyy niin pieneen kuin isoonkin kotiin."

– Tuuli Lindgren, toimittaja

Persoonallisesti sisustettu kivitalo, jossa kodikas tunnelma vallitsee läpi talon. Plussaa kauniista ja käytännöllisestä viherhuoneesta. Talon julkisivu on pirteän oranssi. 


+ 1. Puumera, Euroopan suurin asuinkäyttöön tarkoitettu puukerrostalo

Puu on jätetty rakenteissa monissa kohdin hienosti näkyville. Esimerkiksi massiivipuiset portaat ovat kaunis yksityiskohta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja