Asuntoa etsimässä? Toimi pian – kohta vuokrat nousevat!

Vuokramarkkinoiden kesäsesonki on alkamassa.

Kesällä pienistä vuokra-asunnoista pyydetään jopa 10 prosenttia korkeampia vuokria kuin normaaliaikana, kertoo Vuokraturva.

Kesän edetessä pula vuokra-asunnoista kasvaa, ja kilpailu on kovinta heinäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin: Vilkkain sesonkiaika alkaa korkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijavalinnan varmistumisesta ja jatkuu muutaman viikon yli opintojen alkamisen.

– Mikäli tarkoitus on vuokrata pieni asunto opiskelupaikkakunnalta ennen syksyä, se kannattaa pyrkiä löytämään touko- ja kesäkuun aikana ennen varsinaisen opiskelijaryntäyksen alkamista, Vuokraturvasta vinkataan.

– Silloin työ asunnon löytämiseksi on huomattavasti pienempi, valinnanvaraa on enemmän, sijainniltaan ja ominaisuuksiltaan sopivan asunnon saaminen on todennäköisempää ja lisäksi asunnon vuokrataso on luultavasti matalampi.

Vuokraturvan mukaan vuokra-asunnon löytäminen on ollut tänä keväänä helpompaa kuin edellisinä vuosina. Jopa suurimpien kaupunkien keskusta-alueilla hyvällä vuokralaisella on kohtuullisen hyvin valinnanvaraa.

 

Lue myös:

    Uusimmat