Mainos

Astronautti julkaisi kuvan hurrikaani Florencesta avaruudesta käsin: "Se on hyytävä jopa täältä katsottuna"

Yhdysvaltojen avaruushallinto Nasan ja Yhdysvaltain liittovaltion sää- ja valtamerentutkimusorganisaatio NOOA:n Suomi NPP -sääsatelliitti on mitannut hurrikaani Florencen halkaisijaksi jo järisyttävät yli 640 kilometriä.

Lisäksi Euroopan avaruusjärjestö ESA:n astronautti Alexander Gerst, joka on parhaillaan kansainvälisellä avaruusasemalla, on julkaissut hyytävän kuvan Florencesta. Gerstin kuva Florencen silmästä on Nasan päivän kuvana.

– Oletko ikinä tuijottanut alas kategorian 4 hurrikaanin silmään? Se on hyytävää, jopa täältä avaruudesta, Gerst kirjoittaa.

Seuraa videolta suoraa lähetystä. Tiedotustilaisuudessa kerrotaan myrskystä ja myöhemmin kuvaa tulee myös Etelä-Carolinan Myrtlen rannalta:

2:26:13

NOOA:n kansallinen hurrikaanikeskus on varoittanut USA:n itärannikkoa hurrikaanista, jonka odotetaan iskevän rannikolle torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa. Sen odotetaan aiheuttavan vaarallisia rankkasateita ja tulvia laajoilla alueilla. Myrskyvuoksen on ennustettu olevan jopa viidestä kuuteen metriä korkea. Yli miljoona ihmistä on käsketty evakkoon.

Myrskyn kokoluokka, yli 640 kilometriä, ulottuu Marylandin osavaltion Baltimoresta Massachusettsin osavaltion Bostoniin asti.

Hurrikaanikeskuksen mukaan Florencen keskus oli keskiviikkona noin 850 kilometrin päässä Pohjois-Carolinan Cape Fearista.

Sääsatelliitti otti kuvan hurrikaanista infrapunavalolla. Pilvien lämpötila voi olla kylmimmillään jopa - 62 celsiusastetta. Punaiset alueet ovat noin -56 celsiusastetta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja