Mainos

Astronautilta terveiset Suomeen: Opiskelijat soittivat videopuhelun avaruuteen

Maanantaina Epic Challenge -koulutusohjelman opiskelijoista ja joensuulaislähtöisen ohjelmistotalo Arcusysin työntekijöistä koostuva ryhmä soitti suoran videopuhelun avaruuteen.

Puhelun aikana suomalaiset sukujuuret omaava ja suomalaisesta koulutusosaamisesta kiinnostunut astronautti Tim Kopra vastaili Marsin asuttamiseen ja sen haasteellisuuteen liittyviin kysymyksiin.

Osana Epic Challenge -koulutusohjelmaa kaksi Itä-Suomen yliopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän ja Joensuun normaalikoulun opiskelijoista koottua ryhmää ratkoo Marsin asuttamiseen liittyviä haasteita yhteistyössä Yhdysvaltain avaruus- ja ilmailuhallinto Nasa:n kanssa.

Arcusysin Chief Commercial Officer Janne Hietala iloitsee onnistuneesta Nasa-yhteistyöstä ja kansainväliselle avaruusasemalle soitetusta videopuhelusta.

– Puhelu oli poikkeuksellisen hieno kokemus meille kaikille, mutta erityisesti opiskelijoille, jotka saivat näin ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä ensikäden kontaktiin astronautti Tim Kopran kanssa. Puhelun myötä opiskelijat saivat uutta näkökulmaa Epic Challenge -koulutusohjelmassa ratkottaviin eeppisiin haasteisiin, Hietala sanoo tiedotteessa.

Kopralle esitettävistä kysymyksistä oli laadittu lista etukäteen.

– Jossain puhelun keskivaiheilla tajusin, että me todellakin puhumme miehelle, joka on avaruudessa! Se saa miettimään, miten pitkälle ihmiskunta on tullut ja miten pitkälle meidän on vielä mahdollista päästä, hehkutti Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen opiskelija Hely Herranen.

– Tämä oli erittäin mielenkiintoinen ja erilainen kokemus meille. Ei tällaiseen pääse joka päivä mukaan, iloitsee puolestaan Karelia-ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelytieteen opiskelija Mikko Sarajärvi.

Puhelun lopuksi Kopra viihdytti yleisöään heittämällä voltin painottomassa tilassa.

2:06

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.