Aston Martin palaa juurilleen – tuo takaisin ikonisen DB4 GT:n alkuperäistä kunnioittaen

Uudet DB4 GT Continuation -mallit rakennetaan uusia ja vanhoja valmistustapoja yhdistellen.

Autovalmistaja Aston Martin on ilmoittanut valmistavansa 25 kappaletta ikonista DB4 GT -mallia alkuperäistä versiota kunnioittaen. Continuation-lisänimellä ristityt autot valmistetaan Aston Martin Works -tehtaalla Newport Pagnellissa, aivan kuten alkuperäisetkin.

Valmistettavat ajoneuvot perustuvat harvinaisempaan lightweight-versioon ja ovat tarkoitettu ainoastaan ratakäyttöön. Aikoinaan kevyempiä versioita oli valmistettu vain 8 kappaletta.

Uusien Continuation-yksilöiden valmistuksessa hyödynnetään nykyaikaisia valmistustekniikoita, jonka ansiosta moottorin suorituskyky, ajettavuus ja ajoturvallisuus ovat alkuperäistä mallia paremmat. Tästä huolimatta autossa säilyy sama tuntuma ja luonne kuin alkuperäisessä.

Aston Martin tarjoaa uuden DB4 GT:n ostajille oikeuden ajaa radalla kahden vuoden ajaksi, koska autoilla ei ole luvallista ajaa julkisilla teillä. Rataohjelma sisältää useita ratapäiviä kuuluisilla radoilla ympäri maailman.

Alkuperäistä DB4 GT -mallia valmistettiin yhteensä 75 kappaletta vuosien 1959 ja 1963 välillä. GT-malli on tavallista DB4-mallia lyhyempi, siinä on kaksi paikkaa ja sen moottori on 3,7-litrainen.

Uusien DB4 GT Continuation -yksilöiden toimitukset alkavat ensi vuoden kolmannella vuosineljänneksellä.

Lähde: Aston Martin


***

2:01

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja