Ässien erottama pelaajakoordinaattori sai tietää asiasta vasta tänään: "Uskallan mennä koska tahansa peilin eteen ja sanoa, että mä olen ammattilainen"

Noin kaksi ja puoli viikkoa sitten jääkiekon SM-liigassa pelaava Porin Ässät palkkasi pelaajakoordinaattorikseen Mestis-seura TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolan. Tänään maanantaina Ässät sysäsi Aittolan sivuun nimetessään Tommi Kerttulan uudeksi kehitysjohtajakseen. Aittola kokee saaneensa lyhyen pestinsä aikana vahvistusta omasta ammattimaisuudestaan.

Ylälaidan videolla lauantain SM-liigakierroksen läpikäynti.

Aittola oli vasta kaksi ja puoli viikkoa sitten nimetty Ässien pelaajahankinnoista vastaavaan työryhmään pelaajakoordinaattoriksi. Hän sai tiedon lähtöpasseistaan tänään.

– Sain tänään aamupäivällä Lehtisen Mikaelilta (Ässien vt. toimitusjohtaja) tietää, että hän on tekemässä tällaisen liikkeen. Sen liikkeen myötä kolme viikkoa sitten alkanut työtehtäväni lakkautetaan, Aittola avaa MTV Sportille.

TUTOn urheilutoimenjohtajana jatkava Aittola ruotii uutista laaja-alaisesti, vailla katkeria sanakäänteitä.

– Minulle on sanottu, että tällä ei ole mitään tekemistä oman tekemiseni kanssa, että he päätyivät tähän ratkaisuun. He halusivat sinne ihmisen, joka on päivittäisessä työssä mukana ja päätyivät sitä kautta tällaiseen ratkaisuun. That’s it.

– Vastaavasti omalta puoleltani olen pitänyt siitä yleensäkin kiinni, että tämä oli minulle sivutoimi, johon lähdin mukaan auttamaan – mielenkiintoinen sellainen. TUTO on edelleen minun päätyönantajani kaikilla mahdollisilla tavoilla ja pysyy sellaisena jatkossakin.

Aittola kokee lyhyen Ässät-jaksonsa "erittäin mielenkiintoisena ja antoisana".

– Pääsin kuitenkin tutustumaan liigaorganisaatioon sisältä päin ja sen myötä vähän myös tehostamaan omaa toimintaani ja tietämään sen tasoa. Tällaista jääkiekko on… ilmeisesti.

Aittola ei halua Ässistä negatiivista sanoa, vaan muotoilee viestinsä niin, että havainnot Porista olivat hänen ja TUTOn kannalta positiivisia.

– Sanoisin näin päin, että huomioitaessa resurssitaso, jolla olemme TUTOssa työskennelleet versus liigaorganisaation resurssitaso, uskallan mennä koska tahansa peilin eteen ja sanoa, että mä olen ammattilainen. Tämä oli minulle arvokas oppi siinä mielessä, että pääsin tutustumaan, miten siellä on useita vuosia toimittu. Eikä tämä ole kritiikkiä ketään kohtaan.

– Minulle oli positiivinen asia, että pääsin vertailemaan muutaman miljoonan euron toimintaa versus sadan tuhannen euron toimintaa, jota pyöritämme täällä, mihin sisältyy A-junnut ja muut. Sitä kautta minun on vaikea sanoa mitään negatiivista. Mutta totta helvetissä on päivänselvä asia, että tuo oli kuvio, jossa jatkaminen olisi kiinnostanut.

Aittola tunnustaa haastattelun lopuksi myös harmituksensa.

– Toisaalta en niitä päätöksiä siellä itse tee. Uskon, että oma tietotaitoni lisääntyi ja sain paljon informaatiota, joka vahvistaa omaa päivittäistä työtäni. Totta kai harmi, mutta kolikon toinen puoli: elämä jatkuu ja yhtä lailla olen tänään töissä jääkiekon parissa, Aittola summaa.

Lue myös:

    Uusimmat