Asko Kallonen näki tulevan tähden, muistelee uutuuskirjassa: "Jos Antti Tuiskua vihataan niin paljon, se tekee jotain tosi oikein"

Antti Tuisku valmistautuu kesän kiertueeseensa 1:46

Antti Tapani -elämäkerrassa ääneen pääsevät myös Antti Tuiskun läheiset ja työtoverit. Tuiskun levy-yhtiössä tuotantopäällikkönä työskennellyt Asko Kallonen pohtii syitä laulajan menestykseen.

MTV haastatteli Antti Tuiskua Emma-gaalan punaisella matolla helmikuussa. Katso video yllä!

Antti Tuiskun ura käynnistyi toden teolla vuonna 2003 Idols-ohjelmasta. Tuisku sijoittui laulukilpailussa kolmanneksi.

Laulajan itsensä sekä toimittajien Anton Vanha-Majamaan ja Antti Aron kirjoittamassa Antti Tapani -elämäkerrassa (WSOY) ääneen pääsevät kirjan kohteen lisäksi hänen yhteistyökumppaninsa ja läheisensä.

Kun Tuisku teki läpimurtonsa, Asko Kallonen työskenteli laulajan levy-yhtiön tuotantopäällikkönä.

– Antti oli nuori, positiivinen ja esiintyjänä lupaava. Tuollaisen tyypin olisi ollut tosi vaikea saada itseään esille, ellei se sattuisi olemaan bändissä, joka sattuisi saamaan demonsa oikeisiin käsiin. Ensireaktioni oli, että vau, tämmösiä popstaroja oikeasti löytyy Suomesta! Antilla oli luontainen kyky hurmata, Kallonen kertoo kirjassa.

Kallonen kertoo, että levy-yhtiössä kiinnitettiin Idolsin aikaan huomiota Tuiskun laulutaitoihin.

– Laulamista voi treenata ja kehittää, mutta Antilla on jotain ainutlaatuista. Yksi hyvä suosion mittari on myös se, kuinka paljon artistia vihataan. Silloin tuntui, että joka toinen suomalainen yli 35-vuotias valkoinen heteromies tuli sanomaan, että on se saatanan Antti Tuisku sitten kauhee. Mitä siitä voi päätellä? Sen, että jos Antti Tuiskua vihataan niin paljon, se tekee jotain tosi oikein, Kallonen toteaa.

Vuonna 2018 samanlainen artisti ei luultavasti hetkauttaisi samalla tavalla ketään, kirjassa pohditaan.

– Se oli semmoinen maskuliinisuuden pelote, joka ruokki äijävihaa. Antilla oli myös charmia, joka vetosi selkeästi nuoriin tyttöihin. Ihan samaan tapaan kuin The Beatlesilla aikanaan, Kallonen vertaa.

Antti Tapani (WSOY) ilmestyy torstaina 30. elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat