Ei-albumi nosti Maija Vilkkumaa supersuosioon: "Oli se paitsi ihanaa, myös vähän järkyttävää"

10:01
Backman ja Vilkkumaa olivat aikoinaan samaan aikaan yläasteella ja lukiossa. Miten nuo ajat ovat vaikuttaneet muusikon uraan? 

Maija Vilkkumaa puhui urastaan ja menestyksestä Kesäterassi-sarjassa. 

Keskusteluohjelma Kesäterassista  nähtiin keskiviikkona 7. heinäkuuta kauden kolmas jakso. Lorenz Backmanin jaTuija Pehkosen vieraiksi saapuivat tällä kertaa muusikko Maija Vilkkumaa sekä YouTube-tähti ja somevaikuttaja Miisas eli Miisa Rotola-Pukkila.

Haastattelussa Vilkkumaa muisteli uraansa. Hänen kolmas albuminsa Ei julkaistiin vuonna 2003 ja se nosti muusikon lopullisesti supersuosioon. 

Vilkkumaa kertoo, että hänellä oli nuorena voimakas tahto muiden ystäviensä tavoin tehdä omaa taidetta ja musiikkia, eikä jäädä suomi-iskelmä-muusikoksi.

– Ei ei suostuttu siihen ollenkaan. Meidän sukupolvi muutti sen koko skenen. Ehkä siihen eetokseen liittyi se, etten haaveillut suursuosiosta. Mä jopa alternative-tyypin tapaan halveksin sellaista valtavaa huippumainstream-suosiota. Sitten kun se tuli omalle kohdalle, oli se paitsi ihanaa, myös vähän järkyttävää. 

Vilkkumaan mukaan menestys toi mukanaan myös muita piirteitä. 

– Joku on sanonut, että kun artisti menestyy, hän astuu menettämisen piiriin, hän kuvailee. 


Backman ja Vilkkumaa olivat aikoinaan samaan aikaan yläasteella ja lukiossa. Miten nuo ajat ovat vaikuttaneet muusikon uraan? Katso koko haastattelu ylhäällä olevalta videolta!

Kesäterassi arki-iltaisin klo 19.30 alkaen mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja