Asiat perspektiiviin: Norjassa on myyty pelkästään maaliskuussa yhtä ainoaa sähköautomallia 4 500 kappaletta – Suomessa sähköautoja on yhteensäkin alle 3 000

Tesla Model 3 ensimmäistä kertaa Suomessa – MTV Uutiset tutustui 3:26
MTV Uutiset tutustui Tesla Model 3:een.

Norjaa pidetään sähköautoilun mallimaana, ja tuoreet myyntitilastot osoittavat jälleen, ettei titteli ole tuulesta temmattu.

Tesla on saanut maaliskuun aikana Norjassa kaupaksi jo 4 447 Model 3 -sähköautoa. Pelkästään tämän artikkelin kirjoittamisen aikana autoja on pantu kilpiin 20 kappaletta. 

Aiemmin Nissan Leafin hallussa ollut ennätys, 2 172 myytyä autoa, on mennyt murskaksi aikoja sitten, eikä kuukausi ole vielä edes ohi. Pelkästään viime tiistaina kolmosia myytiin 549 kappaletta.

Kyseessä on valtaisa lukema, kun otetaan huomioon, että Suomen teillä oli viime vuoden lopulla 2 404 täyssähköautoa. Kaikki merkit ja mallit yhteenlaskettuna.

Model 3:n järisyttäviä myyntimääriä selittää osaltaan toki se, että autoja on alkanut rantautua maahan toden teolla vasta tämän kuun aikana, ja autonsa jo kauan sitten tilanneita norjalaisia on hurjasti. Onhan Norja Teslan neljänneksi tärkein markkina-alue.

Norjassa sähköautoilua tuetaan aivan toisella tavalla kuin esimerkiksi meillä Suomessa. Sähköautot on vapautettu autoverosta sekä arvonlisäverosta, mikä tekee niistä usein vastaavia polttomoottoriautoja halvempia. Norjalainen sähköautoilija välttää myös tietullit, pysäköi ilmaiseksi ja jopa kiertää ruuhkat bussikaistoja ajaen, mikäli kyydissä on matkustajia.

Lue myös:

    Uusimmat