Suoraan kärkeen! Euroopan suosituin sähköauto on Tesla Model 3 – päihitti myös saksalaiset polttikset

3:26
Tutustuimme Tesla Model 3:een.

Eurooppaan vasta hiljattain saapunut Tesla Model 3 on ampaissut poikkeuksellisen nopeasti mantereen myydyimmäksi sähköautoksi, selviää markkinakatsauksia tuottavan Jaton raportista.

Tähän asti Euroopan myydyimmän sähköauton titteliä on pitänyt hallussaan Model 3:a huokeampi Nissan Leaf. Helmikuussa Leaf oli kolmanneksi ostetuin, sillä kakkoseksi kiilasi Renault Zoe.

Jaton mukaan on hyvin poikkeuksellista, että vasta tammikuun lopussa Eurooppaan saapunut Model 3 on jo nyt onnistunut nappaamaan kärkipaikan. Tyypillisesti uusi automalli nousee myyntilistojen keulille aikaisintaan 3–5 kuukauden kuluttua.

Model 3:a myytiin helmikuussa 3 630 kappaletta, millä se nappasi kärkisijan myös keskikokoisten premium-sedanien luokassa. Taakse jäivät muun muassa Mercedes-Benzin C-sarja, Audi A4 ja BMW:n 3-sarja.

Se, jatkuuko Model 3:n voittokulku vanhalla mantereella ja kuinka pitkään, riippuu hyvin pitkälti siitä, milloin sen eurooppalaiset kilpailijat saavat omat keskikokoiset ja keskihintaiset sähköautonsa kuluttajien ulottuville.

Lähde: Jato, Inside EVs

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja