Asiantuntijat: Venäjän ässät ovat vähissä – Kiina on Ukrainan sodan kohtalon kysymys

Pakotteet painavat – näin Venäjä niihin vastaa 10:54
Katso koko keskustelu tästä!

Jos Kiina saadaan kääntämään selkänsä Venäjälle Ukrainan sodassa, Venäjä voidaan saada nopeastikin rauhan tielle, arvioivat asiantuntijat Uutisaamussa.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Uutisaamussa haastatellut MTV Uutisten kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E.J. Penttilä ja Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju pitävät kumpikin Kiinan asemoitumista kohtalonkysymyksenä Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan.

Jos Kiina ja länsimaat löytävät yhteisen sävelen, voisi se olla positiivisen kierteen alku, sillä jo nykyinen tilanne ei ole kaukana läpimurron saavuttamisesta. Venäjä on jo tilanteessa, jossa se voisi vetäytyä konfliktista sanoen saavuttaneensa tavoitteensa.

Uutisaamussa keskusteltiin myös siitä, miten pakotteet vaikuttavat Venäjän ja Suomen kauppaan. Kangasharju ei näe, että Suomi joutuisi erityisesti pakotteiden maksajaksi. Vaikka kauppa Venäjälle loppuisi kokonaan, niin se nipistäisi hänen mukaansa BKT:stä pois vain prosentin.

Länsi vai Venäjä? Kiinan vaikea päätös selitettynä 60 sekunnissa 1:00
Länsi vai Venäjä? Kiinan vaikea päätös selitettynä 60 sekunnissa

Lue myös:

    Uusimmat