Asiantuntijat varoittavat: Tiukat farkut voivat aiheuttaa selkäongelmia

Jos selittämätön selkäkipu vaivaa, kannattaa katse kääntää vaatekaappiin. 

Muoti voi olla syynä yllättävän moneen kiputilaan. Niin korkokengät, painavat käsilaukut kuin raskaat korutkin saattavat aiheuttaa ongelmia. Nyt tähän listaan voidaan lisätä myös housut. Asiantuntijan mukaan liian tiukat farkut voivat nimittäin muuttaa kävelytyyliämme negatiiviseen suuntaan.

Kiropraktikko Rishi Loateyn mukaan tiukat housut rajoittavat liikkuvuutta ja aiheuttavat keholle tarpeetonta rasitusta.

– Sinulla on luonnollinen kävelytyyli, jossa polvesi, lantiosi ja alaselkäsi rasittuu mahdollisimman vähän nivelistä tulevasta paineesta. Jos nuo alueet eivät kuitenkaan liiku niin kuin niiden pitäisi, se aiheuttaa painetta jonnekin muualle, mies selittää.

Selkäkipujen lisäksi tiukat housut voivat aiheuttaa tunnottomuutta ja puutumista reisissä. Loatey kehottaakin ihmisiä käyttämään ainoastaan vaatteita, jotka takaavat riittävän liikkuvuuden.

Tukevat kengät päivittäiseen käyttöön

Tiukkojen housujen lisäksi asiantuntija varoittaa myös kenkien aiheuttamista kivuista. Korkokengät kiristävät pohjelihaksia ja voivat näin ollen muuttaa lantion asentoa, mikä puolestaan lisää selkäkivun riskiä. 

Korkokenkien lisäksi myös pehmeät tossut, balleriinat tai kannattomat kengät voivat aiheuttaa kipuja. Tämä on vaarana etenkin silloin, jos kengät ovat hyvin kuluneet.

– Jos ne eivät ole oikean kokoiset, ovat hieman löysät tai avoimet, sinun pitää melkein tarrautua kenkiisi kävellessäsi, mikä taas muuttaa tapaasi kävellä.

Loatey suosittelee rajoittamaan korkokenkien käyttöä ja hankkimaan päivittäiseen käyttöön jalkaa hyvin tukevat kengät.

Poimi vdeolta vinkit farkkuostoksille. 


Lähde: Independent 

Lue myös:

    Uusimmat