Asiantuntijat huolissaan suomalaisjoukkueista ja Liigan vetovoimasta: "Vaikeaksi menee"

Mikä on suomalaisseurojen asema CHL:ssä? Asiantuntijat vastaavat 2:38

Asiantuntijat nostivat C Moren studiossa tapetille suomalaisjoukkueiden aseman CHL:ssä. Kilpailu Euroopassa on kiristynyt, eikä Liiga ole huippuiässä oleville pelaajille ykkösvaihtoehto.

CHL:n viisi suomalaisjoukkuetta ovat hyvin eri tilanteissa. TPS menetti mahdollisuutensa pudotuspelipaikkaan. HIFK:n täytyisi kerätä jatkoon päästäkseen enemmän pisteitä kuin Kai Suikkasen HC Bolzano tai voittaa Skellefteå kahdesti.

Kärpät, JYP ja Tappara puolestaan yltävät todennäköisimmin lokakuuussa loppuun pelattavasta lohkovaiheesta jatkoon.

C Moren CHL-studiossa keskusteltiin sunnuntaina suomalaisjoukkueiden asemasta Euroopan liigassa. Sekä C Moren asiantuntija Petteri Nokelainen että Leijonien joukkueenjohtaja Mika Kortelainen olivat samaa mieltä siitä, etteivät suomalaisseurat voi enää luottaa sokeasti jatkopaikkaan.

- Vähän huolestuttaa. Ei ole itsestäänselvyys, että voitamme italialaisia, Kortelainen sanoo.

Nokelaisen mukaan myös kilpailu pelaajista on kiristynyt. Huippupelaajat eivät jää enää Suomeen, vaan valitsevat muita sarjoja.

- Ei ole itsestäänselvyys, että huippuiässä olevat jätkät pysyisivät Suomessa. Tulee Saksa, Sveitsi, Ruotsi, NHL, KHL... Sen jälkeen aletaan puhua Liigasta. Vaikeaksi menee.

Lue myös:

    Uusimmat