Asiantuntijan vinkit: Näin isket seuraa baarissa

Seuraa olisi mukava saada, mutta mistä sitä löytää? Viettelyn jalo taito -teoksen kirjoittaja Henrik Fexeus neuvoo, miten voit lähestyä ketä tahansa baarissa.

Lauantai-ilta. Olet baarissa. Paikalla on myös Se Oikea – tai ainakin uskot vakaasti, että välillänne kipinöisi, jos vain uskaltaisit mennä ja sanoa hänelle jotakin. Huomaat pohtivasi erästä sinkun elämän peruskysymyksistä: miten saan tuon ihmisen huomaamaan minut?

– Aivan ensimmäiseksi sinun tulee ymmärtää, että tästä tulee hauskaa! Haluat kutsua tämän ihmisen mukaan johonkin hauskaan, Viettelyn jalo taito -teoksen kirjoittaja ja mentalisti HenrikFexeus aloittaa.

– Nautimme toisessa ihmisessä eniten siitä, että hän saa meidät nauramaan ja tuntemaan olomme hyväksi. Joskus huijaamme itseämme ja luulemme, että haluamme nurkassa kyyhöttävän tumman ja mystisen tyypin, muttei sellainen koskaan kestä. Se on liian vaivalloista.

Näin saat hänet kiinnostumaan!

Nyt lähdetään viettelemään! Olet valinnut kohteesi, ja seuraavaksi pitäisi keksiä, miten tämän juttusille pääsee. Siis, miten?

Fexeuksen mukaan tuntematonta lähestyessään on syytä muistaa olevansa tilanteen tunkeilija.

– Ymmärrä, että luultavasti keskeytät hänen tekemisensä. Sinun tulisi välittömästi kehon kieltä käyttäen näyttää, että aiot olla paikalla vain pienen hetken, kommunikaatioon ja kehonkieleen perehtynyt Fexeus neuvoo.

– Jos kyseessä on baari, voit kävellä tiskille ja ostaa jotakin. Poistuessasi, kun olet jo kääntynyt poispäin kehollasi, pysähdy hetkeksi ja sano: anteeksi, tarvitsen mielipidettäsi tähän asiaan, minun täytyy palata pöytääni ystävieni seuraan, mutta keskustelimme juuri tästä aiheesta, mitä mieltä sinä olet? Näytä hänelle, ettet aio seisoa paikalla ikuisuuksia. Sitä ei tarvitse sanoa ääneen, sillä kerrot sen kehollasi.

Poistuvassa asennossa seistään niin kauan, että puhekumppani kääntyy sinua kohti – tai sitten ei.

– Jos hän ei käänny sinua kohti, hän ei halua seuraa juuri nyt. Jos hän kääntyy, se on kutsu, ja voit puolestasi kääntyä häntä kohti, Fexeus toteaa.

Kun suunnittelet keskustelunavausta, on äärimmäisen tärkeää muistaa eräs asia: kysy aina avoimia kysymyksiä.

– Älä koskaan käytä kysymyksiä, joiden vastaus on kyllä tai ei. Jos teet niin, käy näin: tiedätkö, mitä kello on? Kyllä. Okei, heippa, Fexeus kuvailee.

– Sinun täytyy kutsua ihminen mukaan johonkin: mikä on mielipiteesi tästä aiheesta? Juttelimme juuri kaverieni kanssa, aiomme mennä elokuviin, onko sinulla suosituksia? Sano mitä vain, jotta saat hänet puhumaan. Siitä se sitten lähtee.

Näin saat hänen numeronsa!

Jos keskustelukumppani ei vaikuta innostuneelta, voit kokeilla jojoilua. Juttele hänelle, lähde ja palaa myöhemmin takaisin. Tällöin keskustelukumppani huomaa, että olet mukava, ja alkaa etsiä sinua katseellaan. Kenties hän jopa tulee ja juttelee sinulle!

– Jos tulette hyvin toimeen, voitte jatkaa keskustelua, mutta sille kannattaa laittaa aikaraja. Sano, että sinulla on ollut mukavaa, mutta sinun täytyy palata ystäviesi seuraan ja te voitte jatkaa juttua myöhemmin, Fexeus sanoo.

– Jos on melkein sulkemisaika, voit sanoa: tämä on ollut mahtavaa, minun täytyy pohtia asiaa, jos soitan sinulle torstaina? Seuraavaksi vaihdatte numeroita.

Fexeus muistuttaa, että uudelle yhteydenotolle on oltava syy. Koskaan ei saisi pyytää epämääräistä tapaamista joskus tulevaisuudessa.

– Älä kysy, voitteko tavata. Oleta, että tapaatte. Oleta, että toinen ihminen tarvitsee sinua ja on kiinnostunut tapaamisesta. Hanki syy tapaamiselle, Fexeus neuvoo.

– Kerro hänelle, milloin aiot ottaa yhteyttä ja miten: kirjoitan sinulle sähköpostin torstaina, koska selvitän yhden asian huomenna ja tiedän sitten enemmän.

Pysy ohjaksissa!

Tapaamisen pyytäminen tai ehdottaminen avaa mahdollisuuden kieltäytymiselle – ja pakkejahan kukaan meistä ei halua.

– Jos kysyt, voitko soittaa hänelle, hän sanoo: ei, minä soitan sinulle. Sitten istut päiväkausia odottaen puhelinsoittoa. On parempi ottaa ohjat, Fexeus muistuttaa.

– Jos soitat ja puhelu menee vastaajaan, älä sano: minä täällä, olisin halunnut jutella, soita minulle. Älä sano noin, koska sitten olet jumissa. Et voi soittaa takaisin, koska käskit häntä soittamaan! Sano mieluummin: soitan sinulle sunnuntaina, jutellaan sitten, heippa. Sinun täytyy pysyä keskustelun herrana. Jos et pysy, alat tuntea kaikenlaisia epämiellyttäviä tuntemuksia, vaivut epätoivoon ja lähetät hänelle tuhat tekstiviestiä.

Kukaan meistä ei tietenkään ole koskaan tehnyt niin – eihän?

Fexeus vakuuttaa, ettei perään soitteleminen muutu ahdistavaksi kyttäämiseksi, kunhan ihastuksesi odottaa soittoasi.

– Ole aina mukava. Kaikki riippuu tietenkin siitä, millaisen suhteen olette muodostaneet. Toivottavasti se on leikkisä suhde, jossa on paljon vetovoimaa ja flirttiä. Jos olet sellaisessa tilanteessa ja ihminen sanoo soittavansa torstaina, sinä todella haluat hänen soittavan!


Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Kuvat: Colourbox, Atena

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja