Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Asiantuntijan vinkit: 4 terveellistä ja hyvää rasvaa

Shutterstock
Julkaistu 04.11.2013 13:49(Päivitetty 04.11.2013 14:13)

Rasva saa ruoan maistumaan paremmalta, mutta mitkä rasvat ovat niitä kaikkein terveellisimpiä? Makuja.fi haastatteli Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntija Heli Reinivuota ja sai useita vaihtoehtoja sydänterveydelle edullisista pehmeistä rasvoista.

1. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntija Heli Reinivuo kertoo muun muassa kasviöljyjen ja erityisesti rypsiöljyn olevan terveyden kannalta hyvä vaihtoehto, kun haluat pitää sydämestäsi huolta.

2. Pehmeät kasvimargariinit ja juokset pullomargariinit sisältävät myös sydänterveydelle edullisia rasvoja. Margariinin valitsemisessa tulee kuitenkin ottaa huomioon rasvapitoisuuden prosentit.

–Margariinin rasvapitoisuuden on hyvä olla vähintään 60 prosenttia, jotta saadaan tarpeeksi välttämättömiä rasvahappoja, Reinivuo toteaa.

Colourbox

3. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntijan mukaan myös kalaa kannattaa syödä noin kaksi tai kolme kertaa viikossa.

4. Erityisasiantuntijan mukaan maustamattomat pähkinät ja mantelit ovat oikein hyvä lähde terveellisille rasvoille. Näitä tuotteita kannattaisi nauttia noin kaksi ruokalusikallista päivän aikana. Reinivuon mukaan on yksi pähkinä ylitse muiden.

– Saksanpähkinällä on paras rasvahappokoostumus, Reinivuo kertoo.

Kovaa rasvaa sisältävien tuotteiden kuten esimerkiksi voin ja rasvaiset maitovalmisteet kannattaa korvata pehmeällä rasvalla.

Ihmeaine vai riski sydämelle? Asiantuntija kommentoi trendirasvaa

(IRA JUVONEN – MTV)

Lisää aiheesta:

Viisi helppoa muutosta, joilla voit parantaa kolesteroliarvojasi jo muutamassa viikossaTällainen aamupala on kaikista terveellisin sydämellePaljastuiko verikokeissa korkea kolesteroliarvo? Viisi helppoa muutosta, joilla voit parantaa arvoasi jopa 30 prosenttiaUskotko sinäkin näihin? Ravitsemusterapeutti perkaa tavallisia ruokauskomuksia: "Välillä naureskelen sille, välillä näen punaista"Voi, margariini vai öljy? Asiantuntijat: Tämä on paras rasva paistamiseenAsiantuntijat: "Rasvan välttely lihottaa" – näitä ruokia sinun kannattaisi syödä säännöllisesti!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:15
    Liikenneturvallisuus

    Autoilija! Älä anna talvimyräkän yllättää, vaan toimi näin

  • 09:15
    Ruokaniksit

    Helpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!

  • 06:44
    Turvallisuus

    Kristan kynttiläkupit räjähtivät juhlissa – tuikkuvalmistajakin ymmällään: "Ainoa selitys, jonka keksin..."

  • Eilen21:41
    Meikit

    Poskipunan syönti -ilmiö hämmentää – toimittaja maistoi "hittituotetta"

  • Eilen19:28
    Liikenneturvallisuus

    Kun rekankuljettaja Tarutuuli näki pientareella savuavan auton, hän ei epäröinyt: "Totesin, että nyt on tosi kyseessä"