Asiantuntijan vinkit: 4 terveellistä ja hyvää rasvaa

Rasva saa ruoan maistumaan paremmalta, mutta mitkä rasvat ovat niitä kaikkein terveellisimpiä? Makuja.fi haastatteli Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntija Heli Reinivuota ja sai useita vaihtoehtoja sydänterveydelle edullisista pehmeistä rasvoista.

1. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntija HeliReinivuo kertoo muun muassa kasviöljyjen ja erityisesti rypsiöljyn olevan terveyden kannalta hyvä vaihtoehto, kun haluat pitää sydämestäsi huolta.

2. Pehmeät kasvimargariinit ja juokset pullomargariinit sisältävät myös sydänterveydelle edullisia rasvoja. Margariinin valitsemisessa tulee kuitenkin ottaa huomioon rasvapitoisuuden prosentit.

–Margariinin rasvapitoisuuden on hyvä olla vähintään 60 prosenttia, jotta saadaan tarpeeksi välttämättömiä rasvahappoja, Reinivuo toteaa.

3. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erityisasiantuntijan mukaan myös kalaa kannattaa syödä noin kaksi tai kolme kertaa viikossa.

4. Erityisasiantuntijan mukaan maustamattomat pähkinät ja mantelit ovat oikein hyvä lähde terveellisille rasvoille. Näitä tuotteita kannattaisi nauttia noin kaksi ruokalusikallista päivän aikana. Reinivuon mukaan on yksi pähkinä ylitse muiden.

– Saksanpähkinällä on paras rasvahappokoostumus, Reinivuo kertoo.

Kovaa rasvaa sisältävien tuotteiden kuten esimerkiksi voin ja rasvaiset maitovalmisteet kannattaa korvata pehmeällä rasvalla.

(IRA JUVONEN – MTV)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja