Asiantuntijan mukaan Elon Muskin Twitteristä on tullut "törkyviemäri" – mitä uusi haastaja tekee toisin?

Twitter liemessä? Meta puskee apajille uudella somepalvelulla 11:00
Nyt tuli "ensimmäinen vakava kilpailija" Twitterille – mitä siitä pitäisi tietää? "Metan bisneksenähän on ihmisten urkkiminen"

Threads voisi olla "ensimmäinen vakava kilpailija" Twitterille. Mitä siitä pitää tietää? 

Somepalvelu Twitter on viime aikoina noussut otsikoihin omistaja Elon Muskin tekemien, yleensä älyttömältä tuntuvien muutosten vuoksi. Musk on esimerkiksi rajoittanut sitä, montako twiittiä päivässä saa lukea. Nyt muun muassa Facebookin omistava Meta puskee Twitterin apajille Threads-sovelluksellaan. 

– Se on oikeastaan ensimmäinen vakava kilpailija Twitterille, tietoturva-asiantuntija Petteri Järvinen kuvaa Huomenta Suomessa.

"Jos viisi miljoonaa latausta on ollut neljän tunnin aikana..."

Muutkin ovat yrittäneet, mutta Metalla on miljardeja otollisia käyttäjiä Instagramin ja Facebookin puolella.

– Sen pitäisi olla ihan hyvä, teknisesti toimiva, 500 merkkiä päivitysten pituus. Kyllä se houkuttaa ihmisiä, Järvinen analysoi Threadsia.

Järvisen mukaan sekä Twitterin ongelmat että sen omistaja Elon Muskin arvaamattomuus saattavat ajaa ihmisiä vaihtoehdon pariin.

– Jos viisi miljoonaa latausta on ollut neljän tunnin aikana, se on aika paljon, Järvinen sanoo.

EU:n alueella Threadsia ei vielä puhelimeensa saa. Se on Metan syy ja päätös. 

– Se liittyy digimarkkinasäädökseen eli siihen, miten isot nettipalvelut voivat jakaa tietoa toinen toisilleen. Metan bisneksenähän on ihmisten urkkiminen ja mainosten kohdentaminen sen perusteella, Järvinen muotoilee.

Twitter jo "melkoinen törkyviemäri"

Toiminnanjohtaja Siina Repo Viesti ry:stä pitää Threadsia mielenkiintoisena tulokkaana. Twitterin keskustelukulttuuri on pitkään ollut tilassa, joka ei vetoa kaikkiin. Toisaalta kaikki eivät halua päästää pakoon potentiaalisesti miljoonia seuraajiaan.

Järvisen mukaan Threadsin algoritmeista tiedetään lähinnä se, että ne ovat "kesken". 

– Miten se tulee käytännössä toimimaan, millaista valvontaa Meta siellä suorittaa? Onko se parempaa kuin mitä Elon Musk on tehnyt Twitterissä, mikä on johtanut siihen, että se on melkoinen törkyviemäri nykyisin, Järvinen pohtii. 

Menevätkö kaikki nyt Threadsiin? Tuleeko Threads toimimaan tai miksi sitä pitäisi käyttää?Mmissä somepalvelussa ylipäätään kannattaa olla? Saako Threadsia koskaan Suomeen? Katso keskustelu jutun alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat