Asiantuntijalta pysäyttävää tekstiä MM-rallissa kuohuttavien rengasrikkojen taustoista – "Koettakaa pärjätä"

Pirellin renkaat ovat pettäneet pahasti jo toisessa peräkkäisessä MM-rallissa. C Moren asiantuntija Jari Ketomaa esitti aiemmin saamansa sisäpiiritiedon valossa oman arvionsa siitä, mistä kaikki johtuu.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rengasrikkoja alkoi tulla perjantaina iltapäivällä lähestulkoon kuin sieniä sateella, kun kuljettajat starttasivat päivän erikoiskokeille toiseen kertaan.

Jutun yläreunassaa olevalta videolta voit kuunnella C Moren asiantuntijan Jari Ketomaan kattavan selvityksen MM-rallin rengasfiaskon taustoista.

Tielle oli noussut joidenkin kuljettajien mukaan jopa pään kokoisia kiviä, mutta rengasrikko toisensa jälkeen sattui heidän kaikkien mielestään silti liian helposti.

Vastaavaa nähtiin jo huhtikuussa Kroatiassa, ja tuolloin Ketomaa kaivoi omista lähteistään hätkähdyttävää tietoa tapahtumien taustoista. Portugalissa mies jatkoi Pirellin kritisoimista siitä, mihin kuukausi sitten Kroatiassa jäi.

– Miksi näin tehdään? Renkaita on saatavilla sellaisiakin, jotka kestävät. Okei, on vähän kivistä ja muuta, ja ainahan rengasrikkoja tulee, mutta niitä tulee 1–2 päivässä koko WRC-porukalle. Nyt niitä tulee 1–2 pätkässä tai jopa neljä per pätkä, Ketomaa hämmästelee.

– Kun on käytetty jonkun muun merkkisiä renkaita – ja Pirellin renkaitakin – siellä on todella pahoja vaurioita ollut auton vanteessa ja jousituksessa, mutta rengas on ollut ehjä. Nyt autot ovat ehjiä kaikin puolin, mutta renkaat räjähtelevät.

Ketomaan arvion rengasfiaskon taustoista voit katsoa jutun yläreunassa olevalta videolta.

Alla olevalla videolla Sébastien Ogier heittää Pirellin bussin alle ensimmäisen rengasrikkonsa jälkeen ek:n 6 maalissa. Seuraavalla ek:lla Ogierilta hajosi toinen rengas ja hän joutui keskeyttämään.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat