Mainos

Asiantuntija: Vesitornin romahduksen syytä turha arvuutella

Syy viikonloppuna Jyväskylässä romahtaneen vesitornin hajoamiseen on edelleen pimennossa. Asiantuntija uskoo kuitenkin, että vastaus löytyy pian.

– Mahdollisuuksia on useita, ja kun kyse on niinkin vakavasta asiasta, on ehkä parempi ettei ryhdytä niitä syitä arvuuttelemaan , toteaa Betoniteollisuus ry:n toimitusjohtaja Jussi Mattila Huomenta Suomen puhelinhaastattelussa.

– Kun näitä raunioita päästään tutkimaan varmaankin tänään, ellei jo eilenkin päästy, niin se syykin sieltä nopeasti selviää.

Ympäristöministeriön ylijohtaja Helena Säteri toivoo, että vesilaitoksen mahdollisten omien tutkimusten lisäksi onnettomuustutkimuskeskus selvittäisi tapausta.

Hänen mukaansa tapaus myös muistuttaa siitä, että Suomen rakennuskanta on tullut käännekohtaan.

– Suomen rakennuskanta on suhteellisen nuorta, ei ole tarvittu laajemmin korjauksia. Mutta nyt aletaan olla siinä vaiheessa, että näitä korjauksia tarvitaan. Meidän täytyy olla tosi tarkkana siitä, että korjataan ajallaan.

Romahtanut torni sijaitsee syrjässä ja osiltaan myös aikainen tapahtuma-aika auttoi siinä, ettei paikalla ollut ihmisiä. Pahimmillaan onnettomuus olisi kuitenkin voinut vaatia ihmishenkiä.

– Siitä olen todella iloinen, että tässä tapauksessa ei tapahtunut mitään sellaista.

(MTV3)

Katso Helena Säterin studiohaastattelu (Huomenta Suomi 5.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.