Mainos

Asiantuntija varoittaa: Jäille ei kannata vielä mennä

Jos pakkaset jatkuvat viime päivien tahtiin, jäätä muodostuu vesistöjen pinnoille nopeasti ympäri Suomen. Jääasiantuntijan mukaan pilkkijöiden ja muiden jäillä liikkujien ei vielä kuitenkaan kannata kokeilla onneaan.

– Jäille ei vielä kannata mennä, syksyinen, kunnon pakkasella syntynyt teräsjää kantaa kävelijän viisisenttisenä, mutta turvalliseen liikkumiseen jäällä tarvitaan vähintään kymmenen senttimetriä teräsjäätä. Ellei ole varma kantaako jää, niin on viisainta olla lähtemättä jäälle, muistuttaa Ilmatieteen laitoksen jääasiantuntija Jouni Vainio.

Ilmatieteen laitoksen mukaan jäätalvi alkoi maanantaina, kun jääpalvelu aloitti jäätilanteen päivittäisen seurannan. Jäätalven alkamisen perusteella talvi alkoi kolme viikkoa myöhässä. Viime vuonna jäätalvi alkoi 18. joulukuuta.

– Tällä hetkellä ohutta kiintojäätä on Perämeren pohjoisosan saaristossa. Etelämpänä Perämerellä ja Merenkurkussa on saaristossa ohutta uutta jäätä ja jäätä muodostuu koko ajan lisää. Saimaalla ohutta jäätä on pohjoisosissa, Vainio kertoo.

Saimaan liikennerajoitukset astuivat voimaan maanantaina 28.12., jolloin myös annettiin ennakkotieto Perämerelle 2.1.2016 voimaan tulevista liikennerajoituksista. Ensimmäinen jäänmurtaja aloittaa torstaina avustustoiminnan Perämerellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja