Asiantuntija: Tämä on pahin ruoka vyötäröllesi – "jätä pois ja laihdu 12 kiloa"

Kardiologi ja lääketieteen tohtori William Davis kertoo tuoreessa kirjassaan, mikä ruoka tuhoaa hänen mielestään ihmisten terveyden.

Tohtori Davisin tuore teos Lose the Wheat, Lose the Weight tyrmää täysin nykyaikaisen vehnän käytön ihmisten ruokavaliossa. Davisin mukaan vehnä on ensinnäkin pahaksi ihmisen sydämelle ja lisäksi kerryttää ylimääräisiä kiloja vyötärölle.

– Kutsun ilmiötä vehnävatsaksi, vaikka voisin vallan hyvin kutsua vehnänsyöjiä myös rinkeliaivoksi tai keksinaamoiksi, sillä vehnä vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ihmisten terveyteen, tohtori Davis kommentoi.

Kaikista ilmeisin vehnän haittavaikutus näkyy Davisin mukaan kuitenkin ihmisten vyötäröllä. Jos napasi ympärille on siis kertynyt ekstrakiloja, kehoittaa Davis jättämään vehnätuotteet kokonaan pois.

– Se saattaa kuulostaa liian dramaattiselta muutokselta, mutta se ei tarkoita sitä, ettet voisi enää koskaan syödä pizzaa, keksejä tai juustokakkuja. Kun jätät vehnätuotteet ruokavaliostasi hetkeksi pois, huomaat pian, ettei sinun edes tee enää mieli kyseisiä tuotteita.

"Vehnä ei ole entisensä"

Tohtori Davisin mukaan vehnätön ruokavalio ei ole humpuukia ja tämän voivat todistaa muun muassa miehen potilaat.

– Omat potilaani laihtuivat keskimäärin 12 kiloa jättäessään vehnät pois ruokavaliostaan.

Miksi vehnä sitten on pahaksi vyötäröillemme? Davisin mukaan vastaus on yksinkertainen: vehnä ei oikeastaan enää nykypäivänä ole vehnää. Davisin mukaan 1960-luvulla joukko meksikolaistutkijoita sai tehtäväkseen keksiä keinon tuottaa vehnää helpommin ja tehdä siitä kestävämpää tuhoeläimille.

– Tämä oli hyvä uutinen farmareille, mutta huono uutinen vyötäröillemme ja terveydellemme. Uusi, amerikkalainen geenimanipuloitu vehnä muuttui superhiilihydraatiksi, joka tekee meistä lihavia.

Suomessa viljan geenimanipulointi ei ole sallittua ja Eviran tietojen mukaan Suomen markkinoilla ei ole muuntogeenisiä ainesosia sisältäviä elintarvikkeita. Suomen laki ei kuitenkaan velvoita kertomaan muuntogeenistä raaka-ainetta, mikäli tuote ei sisällä jälkiä geenimuuntelusta. Käytännössä siis geenimanipuloitua rehua syöneen lehmän maidon tai jauhelihan pakkausselosteessa ei geenimuuntelusta tarvitse kertoa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja