Asiantuntija: Tällaisia sisustajia suomalaismiehet ovat

Kotia kohti -sarjan sisustussuunnittelijan, Tea-Mariia Pyykösen mukaan naisten rinnalla myös miehillä on yllättävän usein sisustuksellista näkemystä.

Ajatus siitä, että vain naiset ovat innokkaita sisustajia on Kotia kohti -sarjan sisustussuunnittelijana tutuksi tulleen Tea-Mariia Pyykösenmukaan harhaluulo.

– Miehiltä löytyy paljon näkemystä sisustusasioissa, Pyykönen kertoo.

Sisustukseen panostetaan

Sisustussuunnittelija on pistänyt merkille, että miehet satsaavat usein kodin sisustukseen jopa enemmän rahaa kuin naiset. Onko miehillä joku erityinen vahvuus sisustusasioissa?

– Miehet sisustavat itseään varten ja tietävät usein brändeistä naisia enemmän. He ovat myös valmiita sijoittamaan naisia enemmän rahaa sisustukseen, Pyykönen kertoo.

Taustalla on miesten usko siihen, että suuremmalla rahalla saa kestävämpää tavaraa.

– Miehille saa usein tehdä sisustuksen vähän isommalla rahalla, jotta sisustus kestää aikaa vaikkapa seuraavat kymmenen vuotta. Tämä asettaa myös tuotteiden laadulle tiettyjä vaatimuksia, Pyykönen muistuttaa.

Vahvat elementit hallitsevat

Miehen ja naisen kodin Pyykönen kertoo tunnistavansa usein siitä millaisia materiaaleja on pääosin käytetty. Pyykönen on huomannut naisten nojaavan helpommin pehmeeseen ilmeeseen ja materiaaleihin. Miehet puolestaan arvostavat vahvoja elementtejä sisustuksessa.

– Viime vuosina erot ovat pienentyneet, mutta on yleistä, että naiset arvostavat pehmeämpiä värejä ja linjoja, kun taas miehet pitävät etenkin mustasta, modernista, kromista ja muista metalleista, Pyykönen listaa.

Olennaisimpana erona miesten ja naisten välisessä sisustusmaussa Pyykönen on kuitenkin huomannut kaipuun käytännöllisyyteen.

– Miehille käytännöllisyys on usein ensisijaisen tärkeää, kun naiset arvostavat erityisesti ulkonäköä ja jopa senhetkistä fiilistä, Pyykönen kertoo.

Kotia kohti -sarja AVAlla maanantaisin klo 21. Uudessa 13.5. nähtävässä jaksossa tavataan sijoitusasuntoa etsivä Jori, joka hakee Miran avustuksella taloudellisesti kannattavaa huoneistoa.

Katso edellinen jakso:


Lue myös:


AVA / Heli Kuitunen

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja