Asiantuntija taksikuskin työtä harkinneen Putinin suosion syystä: ”Hän oli meidän pihan poika”

10:27

Vladimir Putin piti eilen vuosittaisen tilaisuuden, jossa media pääsi tenttaamaan Venäjän presidenttiä. Asiantuntijaraati arvioi Putinin esiintymistä MTV:n Huomenta Suomessa perjantaina. 

Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Sinikukka Saari arvioi, että esiintyminen oli Putinille jopa hillitty. 

– Aika lailla vaisumpi, hieman sovittelevampi lännen suuntaan. Se oli Putin-konteksissa vaisu, mutta aika räiskyvä suomalaisesta perspektiivistä. Värikästä kieltä ja alatyylistäkin kielenkäyttöä Turkkia kohtaan. Suvereeni ja itsevarma esiintyminen, Saari kommentoi. 

Taloudellisia suhteita Venäjään ajavan East Officen toimitusjohtaja Raimo Valo kommentoi Putinin esiintymistä taloudellisesta näkökulmasta. Hänen mukaansa siinä oli paljon hyvää. 

– Putin myönsi, että oli tullut tehtyä vääriä arvioita esimerkiksi öljyn hinnasta, mikä on ihan totta. Ulkovaltoja ei syytetty talouden ongelmista. Positiivista, että tosiasiat myönnettiin. 

4:48

Putinin suosion syy tavallisuudessa

Suomenvenäläinen toimittaja ja tulkki Polina Kopylova tuntee venäläistä mielenmaisemaa hyvin. Hänen mukaansa Putinin suosion alkuperäinen syy perustui siihen, että hän oli samaistuttava tavallisille venäläisille. 

– On kaksi asiaa, joita Putin on toiminnassaan käyttänyt hyväksi. Toisaalta se on venäläisten katkeruus, joka syntyi 90-luvun alussa. Putinin suosio perustui alkuvaiheessa pitkälti siihen, että hän oli meidän pihan poikia, joka on hiukan parempi kuin me tavalliset ihmiset. Hän pärjää. 

Elämänkerrassaan Putin kertoo, että lähdettyään 90-luvun alkuvuosina KGB:sta hänellä oli tuohon aikaan Venäjällä varsin tavanomainen suunnitelma. 

– Miten olisin elättänyt perheeni? Uskoin, että minun täytyy työskennellä taksikuskina, Putin kertoo. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.