Mainos

Asiantuntija: Suomessa pakohuoneiden turvajärjestelyt melko hyvällä mallilla – Puolassa syntymäpäivävieraat paloivat hengiltä pakohuoneturmassa

Suomessa palo- ja pelastusturvallisuus hoidetaan pakohuonepeleissä melko hyvin, arvioi Suomen Pelastusalan (SPEK) koulutuspäällikkö Ira Pasi. Turvallisuus on eri viranomaisten yhteistyötä.

– Pääsääntöisesti Suomessa tapahtumajärjestäjät ymmärtävät turvajärjestelyiden tärkeyden.

Pasin mukaan Suomen pakohuoneisiin ei ole mitään erillisiä lisäsäännöksiä, vaan vaatimukset ovat samat kuin muissa tiloissa, joissa oleskellaan ja asutaan.

– Järjestävän tahon tulee arvioida riskit ja varmistaa turvallinen poistuminen. Pelastusviranomaiset taas valvovat, että asiat ovat kunnossa.

Viisi teiniä kuoli Puolassa

Puolassa viisi teini-ikäistä tyttöä kuoli pakohuonepelissä sattuneessa tulipalossa perjantai-iltana. Palossa loukkaantui lisäksi 25-vuotias mies, joka sai vakavia palovammoja.

Tulipalo syttyi pakohuoneessa Koszalinin kaupungissa Pohjois-Puolassa. Palon syttymissyystä ei vielä ole tietoa.

Puolan sisäministerin Joachim Brudzinskin mukaan kuolleet olivat 15-vuotiaita tyttöjä, jotka olivat juhlimassa syntymäpäivää.

"Monet asiat pielessä"

Koulutuspäällikkö Pasi ei kommentoi Puolan tapausta, mutta sanoo yleisesti, että suuronnettomuuksissa pieleen menee monesti useampi eri asia.

– Esimerkiksi Venäjällä sattuneessa tuhoisassa Kemerovon kauppakeskuspalossa takaovi oli lukossa, henkilökunta ei osannut toimia eikä palojärjestelmäkään toiminut.

– Kiwa Inspectan tarkastaja on nostanut esille, että vastaavat tulipalot voivat olla Suomessakin mahdollisia. Onnettomuudet voivat johtua tietämättömyydestä tai huoltojärjestelyiden puutteesta. Silmiään ei kannata ummistaa. 

Kiwa Inspecta on tarkastus-, testaus-, sertifiointi-, konsultointi- ja palvelualan yritys. 

Korjattu viimeistä sitaattia klo 17.17: Tarkastaja on Kiwa Inspectan, ei Tukesin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja