Asiantuntija: Näistä merkeistä tunnistat ongelmapelaamisen

Miten päästä eroon peliriippuvuudesta? 25:30

Studio55.fi -ohjelmassa vierailleen Peluuri-palvelun kehittämispäällikkö Mari Pajulan mukaan raha-automaattien pelaaminen on yleisin ongelmapelaamisen muoto Suomessa.

Peluuri-palvelun kehittämispäällikkö Mari Pajulan mukaan kaikkien on syytä tarkkailla omaa pelaamistaan.

– Sellaisia huolestumisen paikkoja on jos pelaa aiottuja pidempiä aikoja, menee aiottua enemmän rahaa, jos pelaamisesta tulee morkkista, tai jos läheiset huomauttelee, sanoo Pajula.

– Ongelmapelaamiselle on ylipäätäänkin hyvä määritelmä se, että viekö se liikaa aikaa joltain muulta, perhe-elämältä, muilta läheisiltä suhteilta, työelämästä, opinnoista, ja niin edelleen, Pajula lisää.

Pajulan mukaan pelimuodoista raha-automaattien pelaaminen on yleisin ongelmapelaamisen muoto. Rahapelaaminen ja ongelmapelaaminen ovat kuitenkin pikkuhiljaa siirtymässä internettiin.

Pajula kertoo, että pelaajat rahoittavat pelaamista työtulojen lisäksi valitettavan usein lainalla.

– Meillä näkyy esimerkiksi pikavipit ja nämä helpot kulutusluotot erittäin keskeisesti ongelmapelaajilla.  Pahimmillaan se on työnantajalta kavaltamista, aika tyypillisesti myös varastetaan läheisiltä rahaa, Pajula sanoo.

Pitäisikö pelaamista rajoittaa tiukemmin lailla? Millaiseen syöksykierteeseen peliriippuvainen joutuu? Katso Pajulan ja entisen peliriippuvaisen Kalevin haastattelu kokonaan!

Lue myös:

    Uusimmat