Asiantuntija: Näin suomalaisten johtamistyyliä kommentoidaan maailmalla

Johtajuuden salat 24:53

Johtajuustutkija ja -kouluttaja Anneli Valpola kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, että suomalaisesta johtamisesta saisi vientituotteen.

Anneli Valpolan mielestä suomalaiset johtajat ovat kansainvälisesti kilpailukykyisiä.

– Itse asiassa meidän tapamme toimia vastaa monien leadership-professorien ihannekuvaa. He sanovat, että tästä saisi tästä meidän ihmisten johtamisesta vientituotteen. Että sitä kannattaisi mainostaa, Valpola sanoi lähetyksessä.

Valpolan mukaan suomalaiset johtajat ovat usein hyvin koulutettuja, aitoja ja tosissaan tekeviä henkilöitä, jotka toimivat hyvin vaikeissakin tilanteissa.

– Kun on isoja ongelmia, isoja haasteita, suomalaisethan nauttivat sellaisesta. Me olemme hirveän hyviä organisoitumaan silloin ja olemaan omatoimisia.

Ongelmaksi saattaa tosin välillä muodostua se, että Suomi on kansainvälisessä ympäristössä melko nuori maa ja täällä on totuttu omatoimisiin, itse asioista selvää ottaviin alaisiin. Suomalaisilla ei välttämättä ole herkkyyttä ymmärtää eri kansallisuuksien ja kulttuurien kanssa toimimisen alussa, että muut eivät toimi samalla tavalla kuin he itse.

Valpola kertoo, että esimerkiksi Kiinassa ja Saksassa työntekijät edellyttävät saavansa tarkat ohjeet.

– Suomalainen monesti on ajatellut, että ihminen ymmärtää puolesta sanasta ja lähtee liikkeelle.

Onko Suomessa enää karismaattisia johtajia? Mihin esimiestasoon suomalaiset ovat Valpolan mukaan tyytyväisimpiä? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja