Asiantuntija kehottaa: Ota kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön nyt – tästä on kyse

Kaksivaiheinen tunnistautuminen on helppo keino parantaa omaa tietoturvaa 0:47
Kaksivaiheinen tunnistautuminen on helppo tapa parantaa omaa tietoturvaa.

Vaikka kaksivaiheinen tunnistautuminen voi kuulostaa terminä monimutkaiselta, on se hyvin yksinkertainen tapa parantaa omaa tietoturvaa. Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, mistä on kyse.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen (2FA) tai monivaiheinen tunnistautuminen (MFA) ovat termejä, joihin moni netinkäyttäjä törmää nyt yhä useammin.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen tietoturva-asiantuntija Helinä Turunen kertoo MTV Uutisille, että kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto esimerkiksi sosiaalisen median tileillä sekä sähköpostissaan on tärkeimpiä toimenpiteitä, joita jokainen voi tehdä oman tietoturvansa parantamiseksi.

Kaksi- tai monivaiheisen tunnistautumisen tarkoituksena on varmistua henkilön identiteetistä useampaa kuin yhtä tunnistautumistapaa hyödyntämällä, mikä edesauttaa estämään käyttäjätilin luvatonta käyttöä.

– Kaksivaiheinen tunnistautuminen pitäisi olla käytössä aina, kun se on mahdollista, sillä se tarjoaa tärkeän suojan tietojenkalastelua ja salasanojen arvausyrityksiä vastaan, Turunen sanoo.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, mitä kaksivaiheisella tunnistautumisella tarkoitetaan ja miksi se on tehokas keino tilin turvaamiseksi.

Ohjeita kaksivaiheisen tunnistautumisen aktivoimiseksi joihinkin palveluihin:

Lue myös:

    Uusimmat