Mainos

Asiantuntija häkkiin pudonnutta poikaa retuuttaneesta gorillasta: "Se tiesi heti, ettei poika ole uhka”

1:10

Australialainen eläinasiantuntija väittää, että pikkupoikaa Cincinnatin eläintarhassa riepotellut gorilla piti aikuisten huutoa aitaukseen pudonnutta poikaa suurempana uhkana, kertoo ABC News.

Gorilla ajatteli välittömästi, ettei aitaukseen tipahtanut pikkupoika ollut uhka, jo lapsen koon vuoksi, sanoo eläinten käyttäytymistä New Englandin yliopistossa tutkiva professri Gisela Kaplan.

4-vuotias poika putosi gorillan aitaukseen Cincinnatin eläintarhassa viikonloppuna. Harambe-niminen gorilla nosti pojan ensin pystyyn ja alkoi sitten retuuttaa tätä pitkin aitausta.

Kaplan uskoo, että tilanne on tulkittu väärin.

– Gorillat raahaavat omia lapsiaan saadakseen ne nopeasti pois vaarasta. Vaara tässä tapauksessa olivat huutavat aikuiset, Kaplan selittää ABC Newsin haastattelussa.

– Hyvin todennäköisesti gorilla vastasi huutoihin raahaamalla pojan turvaan pois niiden luota.

Kaplanin väitteestä huolimatta videolla kuuluu, että aikuiset alkavat huutaa vasta sen jälkeen, kun gorilla nappaa kiinni lapsesta.

Välikohtaus johti Harambe-gorillan lopettamiseen. Eläintarha ampui eläimen, koska tilannetta pidettiin hengenvaarallisena lapselle.

Cincinnatin eläintarhan johtaja Thane Maynard sanoo, että jos vastaava tilanne sattuisi uudelleen, he toimisivat samoin.

– Emme ottaneet Haramben ampumista kevyesti, mutta pojan henki oli vaarassa ja ihmiset, jotka kyseenalaistavat ratkaisun eivät ymmärrä, ettei gorillan kanssa voi ottaa riskejä. Puhumme eläimestä, joka on kolme kertaa ihmistä suurempi ja kuusi kertaa vahvempi. Eläin on vaarallinen.

1:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.