Ashleigh Barty valloitti Wimbledonin ensimmäistä kertaa urallaan: "Elän parhaillaan unelmaani"

Naisten maailmanlistan ykköspelaaja Ashleigh Barty voitti lauantaina ensimmäistä kertaa urallaan Wimbledonin tennisturnauksen, kun naisten kaksinpelin loppuottelussa kaatui Tshekin Karolina Pliskova erälukemin 6–3, 6–7 (4–7), 6–3.

– Meni todella kauan ottelun päättymisen jälkeen, ennen kuin sisäistin todella voittaneeni turnauksen. Elän parhaillaan unelmaani ja tunne on tällä hetkellä paljon parempi kuin olisin koskaan osannut kuvitella, kommentoi Barty mestaruuden ratkettua.

Kolmeen erään venyneestä ottelusta muodostui tasokas taisto, jossa Bartyn ohella parastaan esitti myös Pliskova. Nykyisen ja entisen maailmanlistan ykköspelaajan kohtaaminen olisi lopulta voinut päättyä kumman tahansa eduksi, mutta ratkaisevilla hetkillä Barty oli astetta vastustajaansa terävämpi.

– Pidän siitä, että sain mahdollisuuden testata osaamistani Karolinaa vastaan. Hän pelasi uskomattoman turnauksen ja uskon, että pelaamme vastakkain vielä monia otteluita, Barty totesi.

"Karolina toi esiin parhaat puoleni"

Tappion kärsinyt Pliskova, 29, oli edennyt aiemmin urallaan Wimbledonissa kahteen otteeseen neljännelle kierrokselle, johon tuli nyt siis aimo parannus.

– Nautin jokaisesta hetkestä, jonka sain kokea tässä turnauksessa, pelin jälkeen kyyneliään pidätellyt Pliskova sanoi.

– Ashleigh pelasi uskomattoman pelin ja kokonaisuutena uskomattoman turnauksen. Taistelin kovasti tehdäkseni pelistä Bartylle vaikean, mutta hän pelasi todella hienosti, tshekkipelaaja tunnusti.

Tuore Wimbledon-mestari antoi pelin jälkeen myös ansaittua tunnustusta kilpakumppanilleen.

– Karolina on uskomaton taistelija, joka toi esiin parhaat puoleni. Ottelusta muodostui erityinen heti alusta lähtien, ja jo silloin tiesin, että voittaakseni minun tulee pystyä parhaimpaani, Barty myönsi.

Lue myös:

    Uusimmat