Mainos

"Asennemuutos työelämään - iäkkäämpiäkin voi vielä työllistää"

MTV Uutislivessä vieraana ollut Oma Aika -lehden päätoimittaja Anna-Liisa Hämäläinen arvioi, että asennetasolla Suomessa aletaan ymmärtää välttämättömyys, jossa yhteiskunta ei voi toimia 30 vuotta kestävällä työuralla ja yhtä pitkällä eläkeiällä. 

-Uskon, että emme voi enää olla niin ajattelemattomia, ettemme ymmärrä miten tämä vaikuttaa koko yhteiskunnan rakenteeseen. Siinä on pakko tapahtua muutos, Hämäläinen sanoo.

Hämäläisen mukaan myös työhyvinvointiin tulisi kiinnittää huomiota työurien pidetyessä.

- Monissa suomalaisissa yrityksissä on tehty valtavasti töitä työhyvinvoinnin eteen. Ikäjohtamista on monessa paikassa, ja sillä on saatu eläkkeelle lähtemisen ikää nostettua hurjasti, Hämäläinen kertoo.

Palkintoja edelläkävijöille

Aller Median järjestämässä kilpailussa etsittiin suomalaisen työelämän edelläkävijöitä eli Suomen parhaita yli 50-vuotiaiden työpaikkoja. Palkinnot jaettiin erikokoisille yrityksille kolmessa sarjassa.

Pienten yritysten sarjassa palkinnon sai kuljetusyritys Speed Oy, jossa on rekrytoitu myös yli 60-vuotiaita vuotiaita ja joissa työsuhteet ovat olleet pitkäikäisiä.

Keskisuurten yriteysten sarjassa palkinto meni Kajaanin kaupungin liikelaitos Mamselille, joka hoitaa puhtaanapito- ja ateriapalvelut Kajaanin kaupungille.

- Kajaanin tapauksessa yksi hyvin merkittävä asia meidän raadin mielessä oli se, että siellä oli oppisopimuksella koulutettu yli 55-vuotiaita ihmisiä työhön, ja että siellä oli työryhmiä, joissa oli monia eri ikäisiä ihmisiä, jotta tulee sukupolvien välistä vuorovaikutusta, palkintoraadin puheenjohtajana toiminut Anna-Liisa Hämäläinen sanoi MTV Uutisliven haastattelussa. 

Suurten yritysten joukosta palkittiin Espoon seurakuntayhtymä. Siellä työntekijät ovat olleet kyselyiden mukaan erittäin tyytyväisiä. Seurakuntayhtymässä on tehty myös työhyvinvointiohjelmia hyvin säännöllisesti ja työpaikkojen väliseen liikkuvuuteen on kiinnitetty huomiota. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.