Mainos

Asema-aukion pahoinpitelystä tuomittu uusnatsi taas oikeudessa – syytetään järjestyksenvalvojien pahoinpitelystä

Helsingin Asema-aukion törkeästä pahoinpitelystä tuomittu uusnatsiaktiivi Jesse Torniainen on nyt syytteessä järjestyksenvalvojien pahoinpitelystä jalkapallo-ottelussa.

Syytteet liittyvät HIFK:n ja Ilveksen väliseen jalkapallo-otteluun Tampereella toukokuussa 2015. Sisä-Suomen poliisi kertoi tuolloin, että järjestyksenvalvojat olivat puoliajalla puuttuneet HIFK-kannattajien rähinöintiin kentän kulmassa.

Syyttäjän mukaan Torniainen löi nyrkillä kahta järjestyksenvalvojaa. Samasta kahakasta on syytteessä myös useita muita henkilöitä. Jutun käsittely alkoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa tänään.

Aamulehden ja Iltalehden mukaan Torniainen kiistää syytteen.

Asema-aukion tuomio menossa hoviin

Syyttäjä vaatii Torniaiselle ehdotonta vankeusrangaistusta. Syyttäjän mukaan rangaistuksen koventamisperusteena on otettava huomioon Torniaisen aiempi rikollisuus, koska sen ja uuden rikoksen suhde osoittaa hänessä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Torniaisen viime vuoden lopulla kahden vuoden vankeuteen Asema-aukion tapahtumista. Oikeuden mukaan Torniainen otti juosten vauhtia ja potkaisi toista miestä hyppypotkulla rintaan.

Potku oli niin voimakas, että uhri kaatui katuun ja löi päänsä. Uhri kuoli useita päiviä myöhemmin.

Käräjätuomio ei ole lainvoimainen, vaan siitä on valitettu hoviin. Käräjäoikeus katsoi myös, ettei Torniaista ollut välttämätöntä vangita, minkä takia Torniainen odottaa hovikäsittelyä vapaalla jalalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.