Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa: Helsingin Asema-aukion hyppypotkutuomio jää voimaan – uhri kuoli aivovammaan noin viikon kuluttua teosta

2:13

Korkein oikeus on hylännyt törkeästä pahoinpitelystä tuomitun Jesse Eppu Oskari Torniaisen valituslupahakemuksen, joka koski syyskuussa 2016 Helsingin Asema-aukiolla tapahtunutta hyppypotkua.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Torniaisen törkeästä pahoinpitelystä kahden vuoden kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen.

Väkivallanteko tapahtui Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen mielenosoituksen yhteydessä Helsingin Asema-aukiolla. Torniainen potkaisi rintaan miestä, joka oli sylkäissyt maahan järjestön lippurivin edessä.

Uhrin pää iskeytyi asfalttiin ja hänet vietiin sairaalaan. Hän lähti sairaalasta kotiin muutamia päiviä myöhemmin. Kotona miehen tila huononi. Hän soitti ambulanssin ja kuoli sairaalassa samana iltana.

1:00

Rasistinen motiivi

Potkusta aiheutunut aivovamma oli hovioikeuden mukaan keskeinen syy kuolemaan. Hovioikeus katsoi kuitenkin, että huumaus- ja lääkeaineiden käyttö saattoi muuttaa aivovammasta toipumista ja aiheuttaa kuolemaan johtaneen aivojen turvotuksen.

Hovioikeus katsoi, että Torniaisella oli rasistinen motiivi, koska potkun uhriksi joutunut mies oli ilmaissut vastustavansa rasistisen järjestön edustamia arvoja. Hovioikeus pidensi käräjäoikeuden tuomiota kolmella kuukaudella kahteen vuoteen kolmeen kuukauteen vankeutta.

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa, joten hovioikeuden tuomio jää pysyväksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja