Äärijärjestö Hamas on Qatarin Dohassa käytävissä aseleponeuvotteluissa ilmoittanut olevansa valmis vapauttamaan kymmenen panttivankia.
Aseleponeuvottelut ovat Hamasin lausunnon mukaan olleet Israelin peräänantamattomuuden vuoksi vaikeat, mutta työtä ratkaisujen löytämiseksi jatketaan.
– Jatkamme vakavaa ja myönteistä yhteistyötä välittäjien kanssa esteiden voittamiseksi, lopettaaksemme kansamme kärsimyksen ja varmistaaksemme sen pyrkimykset vapauteen, turvallisuuteen ja ihmisarvoiseen elämään, Hamasin lausunnossa sanottiin.
Keskeisiä neuvottelukysymyksiä ovat Hamasin mukaan edelleen avustusten toimitukset Gazaan, Israelin vetäytyminen sekä ehdot taisteluiden pysyvälle lopettamiselle.
Lue myös: Netanjahu sanoo esittäneensä Trumpia Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi
Israel on vaatinut, että se saa pitää sotilaitaan Gazassa mahdollisen 60 päivän aselevon aikana.
Qatarin välittämiä epäsuoria neuvotteluja Israelin ja Hamasin välillä on käyty sunnuntaista lähtien.
Netanjahu arvioi tiistaina sopimuksen olevan lähellä
Tiistaina käynnistyi neuvotteluiden neljäs kokous sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump oli painostanut Israelin pääministeriä Benjamin Netanjahua neuvottelemaan sodan lopettamiseksi.
Lue myös: Tony Blair -instituutti ollut mukana ”Gazan riviera” -projektissa: Sanna Marin töissä samassa instituutissa
Netanjahu, joka tapasi Trumpin Washingtonissa tiistai-iltana ja pysyi edelleen tiukkana Hamasin murskaamisen suhteen, sanoi tuolloin uskovansa sopimuksen olevan lähellä.
– Luulen, että olemme lähellä sopimusta, hän sanoi FOX Business Networkin Mornings with Maria -ohjelmassa.
– On hyvät mahdollisuudet, että saamme sen aikaan, Netanjahu jatkoi.
Lue myös: Gazan viranomaiset: Kymmeniä kuollut Israelin iskuissa kouluihin ja tulituksessa avustuspisteen lähellä
Yhdysvallat on ilmaissut uskonsa siihen, että 60 päivän mittainen aseleposopimus saavutettaisiin ennen kuluvan viikon loppua.
Israelin ulkoministeri Gideon Saar sanoi myös, että väliaikainen sopimus olisi mahdollinen ja voisi jopa avata tien pysyvämmälle rauhalle, kun taas presidentti Isaac Herzog puhui "historiallisesta mahdollisuudesta" muutokseen.