Juntta estää jälleen medioiden toimintaa Burkina Fasossa – perusteena pelko "asevoimien häpäisystä"

Burkina Fasossa hallitseva sotilasjuntta on estänyt jälleen uusia kansainvälisiä medioita toimimasta maassa.

Kiellettyjen medioiden listalla ovat muun muassa Le Monde ja Guardian -lehdet sekä Deutsche Welle -televisiokanava. Tiedotusvälineet olivat kertoneet Human Rights Watch -järjestön (HRW) raportista, jossa syytettiin valtion asevoimia siviileihin kohdistuvista hyökkäyksistä. Juntta on kiistänyt, että sen sotilaat olisivat tappaneet ainakin 223 siviiliä kahdessa eri hyökkäyksessä helmikuussa.

Juntta perusteli kieltopäätöstään väittämällä, että medioiden tarkoituksena oli ollut häpäistä asevoimia.

Valtion viestintäviranomainen ilmoitti jo torstaina, että se on ohjeistanut palvelun tarjoajia estämään pääsyn muun muassa BBC:n ja Voice of American sisältöihin.

HRW kuvaili veritekojen olevan yksiä pahimpia Burkina Fasossa sitten vuoden 2015.

– Nämä joukkosurmat -- vaikuttavat olevan osa asevoimien laajamittaista kampanjaa niitä siviilejä vastaan, joita syytetään yhteistyöstä aseistautuneiden islamistijärjestöjen kanssa, ja voivat olla myös rikoksia ihmisyyttä vastaan, järjestö sanoi tiedotteessaan torstaina.

Sotilaat kaappasivat vallan Burkina Fasossa vuonna 2022 ja sen asevoimat on taistellut jihadisteja vastaan, jotka saapuivat valtion alueelle Malista vuonna 2015. 

Sotilasjuntta valtasi tv-studion uutislähetyksessä Burkina Fasossa:"Hallitus on lakkautettu"– toinen vallankaappaus tänä vuonna 2:18
Näin sotilasjuntta valtasi tv-studion uutislähetyksessä Burkina Fasossa syksyllä 2022 : "Hallitus on lakkautettu".

Lue myös:

    Uusimmat