Roope Riskin loistopeli toi HJK:lle tärkeän voiton Euroopassa – seuran kassaan makoisa potti

HJK otti tärkeät kolme pistettä Jerevanissa armenialaista Alashkertia vastaan Konferenssiliigan toisessa lohko-ottelussaan. Klubi vei ottelun lopulta lukemin 4–2.

HJK siirtyi 1–0-johtoon Armeniassa jo kahdeksannella minuutilla Alashkertia vastaan torstai-iltana.

Suoraviivainen hyökkäys eteni slovenialaishyökkääj Filip Valencicille, joka laittoi kutsuvan pallon Roope Riskille vastustaja Alashkertin puolustuksessa ammottaneeseen aukkoon. Riski ei saanut palloa haltuunsa, vaan se pomppi puolustuksen ja Riskin kautta turkulaishyökkääjän isoveljelle Rikulle rangaistusalueen sisällä.

Riku Riskillä oli helppo työ siirtää pallo maaliin, kun Alashkertin maalivahti David Jurtshenkokin oli tilanteessa jo ulkona.

Maali varmasti vapautti HJK:n henkistä lukkoa, sillä helsinkiläisjoukkueen tulokset ovat viime aikoina olleet todella heikkoja.

HJK hyödynsi ylivoimansa

Sitten tapahtui kuitenkin jotain, joka voi jäädä kummittelemaan Tim Sparvin uniin pidemmäksi aikaa.

Pitkästä aikaa HJK:n avauskokoonpanoon nimetty ja tuoreimmasta maajoukkuemiehistöstä toistaiseksi ulos jäänyt Sparv antoi kammottavan harhasyötön Alashkertin kärkipelaajalle José Embalólle.

Läpiajoon ja nokikkain HJK-vahti Hugo Kedon kanssa päässyt portugalilainen kiitti Sparvia tarjoilusta ja sijoitti pallon maaliin. 1–1.

HJK:n tilanne muuttui huomattavasti valoisammaksi 36. minuutilla, kun Alashkertin kapteeni Artak Grigoriyan hankki itselleen ulosajon suoralla punaisella. Hän kaatoi Roope Riskin alimpana pelaajana.

Grigoriyan oli lähellä lentää ulos jo ottelun ensi minuuteilla, kun hän taklasi törkeästi napit edellä. Tuolloin armenialainen selvisi vielä keltaisella kortilla.

HJK hyödynsi miesylivoimansa vihdoin 57. minuutilla. Valencic laukoi pallon viileästi maaliin Roope Riskin syötöstä. 2–1-johtomaalia edelsi HJK:n pitkään jatkunut myllytys hyökkäyspäässä.

Roope Riski tuplasi HJK:n johdon kahteen 63. minuutilla, kun hän pelasi hienosti loppuun asti ja siirsi lukemiksi 3–1. Taidokkaasti tehty maali oli hänelle jo yhdeksäs tämän kauden europeleissä.

Riskin veljeksistä nuorempi oli ottelun hahmo, sillä hän oli tiiviisti mukana jokaisessa HJK:n kolmessa ensimmäisessä osumassa.

Lisäajalla nähtiin yllättäen vielä kaksi maalia, kun Alashkert kavensi ensin 2–3:een Aleksandar Glishicin komealla laukauksella, joka yllätti Kedon etuyläkulmasta.

Loppulukemat 4–2 laukoi HJK:n vaihtomies Anthony Olusanya käytännössä seuraavasta hyökkäyksestä, neljännellä lisäaikaminuutilla.

Puolen miljoonan euron potti

Konferenssiliigan lohkovaiheen ensimmäisen ottelunsa HJK hävisi itävaltalaiselle LASK:lle kotonaan 0–2.

Maccabi Tel Aviville ensimmäisen Konferenssiliigan ottelunsa hävinneelle Alashkertille ottelun alku Jerevanissa oli katastrofaalinen. Joukkueen tuore päävalmentaja Milan Milanovic luotsasi torstai-iltana ensimmäistä otteluaan, ja hänellä riittää töitä saada joukkueensa peliin rakennetta.

Konferenssiliigan lohko-otteluiden voitosta seura saa Uefan palkintorahoina noin puoli miljoonaa euroa, joten illan tulos oli HJK:n jatkohaaveiden lisäksi myös taloudellisesti merkittävä.

Lohkon toisessa ottelussa Maccabi Tel Aviv ja LASK tasasi pisteet Itävallassa. Tulos on HJK:n jatkomahdollisuuksille suosiollinen.