Arvovaltainen joukko oikeusoppineita kutsutaan arvioimaan ministeri Haaviston al-Hol-toimet – ministeristä tippuu päivittäin kanteluita oikeuskanslerille

10:18

Perustuslakivaliokunta päätti jatkaa Pekka Haaviston al-Holia koskevien toimien laillisuuden käsittelyä tammikuun puolivälissä. Haavistolla on 14. tammikuuta aikaa antaa oma lausuntonsa tekemistään joko kirjallisesti tai paikalla läsnäollen.

Myös asiaan liittyvillä virkamiehillä on mahdollisuus lausunnon antamiseen.

Valiokunta kutsuu kuultavakseen yhteensä yhdeksän oikeusoppinutta valtiosäännön, hallinto- ja rikosoikeuden puolelta, jotka antavat näkemyksensä ministerin toimien oikeudellisesta hyväksyttävyydestä.

Prosessin on määrä jatkua tammi-huhtikuun vaihteessa.

Noin parikymmentä kantelua ministeristä

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä kertoi MTV Uutisille myös, että valiokunta kävi lävitse myös työnjakoa oikeuskanslerin kanssa. Hänen mukaansa kanslerille on tehty noin parikymmentä kantelua ja niitä tulee lisää päivittäin.

– Ettemme astu toistemme varpaille, Ojala-Niemelä kuvailee työnjaon tarkoitusta.

Aiemmin valiokunnassa pohditut jääviyskysymykset saatiin myös ratkaistua, sillä todettiin, että kansanedustaja voi osallistua ministerivastuuasian käsittelyyn, vaikka olisikin allekirjoittanut ministeriä koskevan muistutuksen.

Ojala-Niemelä kuvailee ministerivastuuasioita tulevan käsiteltäväksi "aika harvakseltaan".

– Ei tämä nyt ihan päivittäistä kauraa ole ja hyvin suurella vakavuudella suhtaudumme tähän. Asiallisesti ja huolellisesti paneudumme, hän kuvailee.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja