Arvosteletko muita naisia ääneen? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Nuoret arvostelevat kaupungilla kovaäänisesti ohikulkijoita. No eiväthän teinit paljon ajattele... Ajatteletko sinä? Arvosteletko ihmisiä ääneen kaupungilla tai muualla?" kysyy nimimerkki haloo teinit.

Näin naiset vastasivat!

"En arvostele ihmisiä kovaäänisesti, mutta kyllä puhun vastaantulevista ihmisistä ystävieni kanssa, kunhan he ovat menneet ohi. Useimmiten sanon esimerkiksi, että olipa komea mies, tai mietin, mistähän joku nainen on hankkinut upean mekkonsa tai muutoin ihmisten vaatetusta."
– 26, parisuhteessa

"Tunnen ihmisiä, jotka voivat sanoa esimerkiksi "kato tuon persettä" tai "onpa tuo lihava". Kun kohtaan tällaista käytöstä, sanon suoraan, etten halua puhua muista tuolla tavoin. Toistaiseksi toruminen ei ole auttanut. Haluankin pyytää anteeksi, hyvä haloo teinit: kyllä, naiset arvostelevat muita kovaan ääneen, eikä kieltäminen auta. Anteeksi."
– 29, parisuhteessa

"Täytyy myöntää, että monesti olen joutunut hyssyttelemään kovaäänisimpiä ystäviäni tai äitiäni. Herkästi moinen arvostelu tai kauhistelu saattaa tulla syvältä sisimmästä, jolloin ei edes tajua päästäneensä suustaan sammakoita. Mielestäni kuitenkin toisten arvosteleminen kovaan ääneen on törkeää, ajattelematonta ja typerää. Olen myös kauhistellut sitä, että nuoret ja aikuiset saattavat kuvata tuntemattomia ja lisätä ne someen "höhöhö, katsokaa tätä tyyppiä". Se on huolestuttavaa ja rumaa. Saisitte hävetä."
– Sinkku, 28

"No, ei tulisi kyllä pieneen mieleenikään alkaa arvostella ketään kuuluvasti. Järkyttävän lapsellista käytöstä sellainen."
– 29, sinkku

"En yleensä kiinnitä kaupungilla muihin sen kummemmin huomiota. Paitsi tietysti silloin, jos vastaan tulee joku erityisen näyttävä ihminen, esimerkiksi tyyliltään tai ulkonäöltään massasta poikkeava. Enpä kuitenkaan siinäkään tapauksessa ala näitä vastaantulevia arvioimaan sen paremmin mielessäni kuin ääneenkään."
– 28, kihloissa

"Arvioin ihmisiä kyllä useinkin mielessäni, mutta en koskaan kovaan ääneen. Joskus tosin vaikkapa hauskan tai erikoisen näköisen ihmisen ohikulkiessa saatan huomauttaa asiasta kaverille tai ystävälle, mutta yleensä niin, ettei kohde asiaa kuule. Ihmisten ulkoisella olemuksella ei ole minulle kovin paljon väliä – mutta joskus sen arviointi voi olla hauskaa puuhaa!"
– 30, parisuhteessa

Lue myös:

    Uusimmat