Mainos

Salon arvokuljetusauton kuljettajan kauhunhetket: ”Konepistoolimies osoitti minua ikkunan läpi"

1:34

– Tapahtuma oli järkyttävä, arvokuljetusauton kuljettaja kertoi kuulustelussa. Ryöstöyritys tuli täysin yllättäen.

Silloisen G4S-yrityksen auto oli viemässä noin 900 000 euroa rahaa Turusta Vantaalle 25. helmikuuta.

Poliisi kuulusteli kuljettajan tuoreeltaan, muutama tunti teon jälkeen. 

Katso alta Vinkkimiesten 4.3 julkaistu jakso. Epäillyt otettiin kiinni 8.3. Osuivatko pohdinnat oikeaan?

15:39

Kuljettaja kertoi lähteneensä liikkeelle Turusta 7.35 ja tarkoitus oli ajaa pysähtymättä Vantaalle. Suurin osa reitistä on moottoritietä.

– Liikenne oli matkan aikana hyvin hiljaista, enkä huomannut mitään erikoista sen aikana, kuljettaja kertoi.

Kelikameroiden kuvien mukaan ryöstäjät seurasivat arvokuljetusautoa kahdella autolla noin kymmenen sekunnin päässä.

– Lähestyessäni Teboil Kivihovia näin moottoritiellä kuorma-auton ajoradan oikealla kaistalla pysähtyneenä hätävilkut päällä.

– Olin tässä vaiheessa Suomusjärven rampin kohdalla ja rampista tuli eteeni hopeanvärinen Transit merkkinen pakettiauto.

– Vaihdoin vasemman puoliselle kaistalle tämän kuorma-auton vuoksi, että pääsen ohittamaan sen. Transit oli tässä vaiheessa vielä jonkin verran edessäni ja vaihtoi myös kaistaa ohituskaistalle eteeni.

0:41

Ryöstäjät pysäyttävät auton

Kello oli noin 8.38.

– Näin kuorma-auton takana huomioliiveihin pukeutuneen miehen ohjaavan lähestyviä autoja, jotta ne pääsevät ohittamaan rekan, mies kertoi.

Edessä ollut Transit alkoi hiljentää ja pysähtyi kuorma-auton rinnalle.

– Tie meni umpeen ja jouduin myös pysähtymään. Tässä vaiheessa näin kuorma-auton edessä tumman sinisen Viton.

– Heti kun olin pysäyttänyt auton tuli kuorma-auton etuosan suunnasta kaksi mustiin vaatteisiin pukeutunutta miestä, joilla molemmilla oli keltaiset huomioliivit päällä.

1:00

Kuljettaja kuvasi kuulustelussa tilannetta piirroksella: (1 = kuorma-auto, 2 = arvokuljetusauto, 3 = sytytettävä Saab; punaisella merkitty Transit on pysähtynyt kuormurin viereen ja Vito on edessä; vihreällä on merkitty henkilöiden liikkeitä).

– Miehillä oli päässä kommandopipot. Minua lähestyi konepistoolin varustautunut mies auton eteen ja huusi: "Tule ulos autosta, avaa ovi".

Kuljettaja kertoi, että konepistoolimiehen löi aseella auton tuulilasiin.

– Samaan aikaan konepistoolimies osoitti minua ikkunan läpi aseella. Toinen mies tuli pistooli kädessä hiukan taaempana ja ampui ainakin yhden laukauksen auton tuulilasiin. Käsityksen mukaan laukaus tuli viistosta ja kimposi sivulle.

– Tämän jälkeen konepistoolimies siirtyi käskyttämään minua oven kohdalle ja uhkasi räjäyttää auton.

Ulos autosta

– Päätin tulla pois autosta, mutta poistuin kuitenkin autosta ns. välitilan kautta eli en avannut ohjaamon ovea. Päästyäni välitilaan tein hälytyksen ja avasin auton apukuskin puoleisen sivuoven.

– Oven takana oli sama konepistoolimies ja hän sanoi, että "avaa ovet". Sanoin, että en saa niitä auki. Ollessani vielä autossa sisällä tämä mies otti minua kiinni vasemmalla kädellä takkini etuosasta vasemman rinnan kohdalta.

0:44

– Mies sanoi saman tien, että auto räjäytetään ja sanoi minulle, että "lähde kävelemään ja suojaudu "samalla hän näytti minulle kulkusuuntaa kädellä Salon suuntaan.

Kuljettaja jatkoi noin sadan metrin päähän, jossa olivat ensimmäiset paikalle pysähtyneet sivulliset. Ryöstäjien tien tukkeeksi sytyttämä Saab haittasi näkyvyyttä.

– Näin useamman henkilön häärivän arvokuljetusauton ympärillä.

– En saanut tapahtumasta mitään fyysisiä vammoja. Sinänsä tapahtuma oli järkyttävä ja koin olevani todellisessa vaarassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.