Mainos

Arvi, 11, on kohta kerännyt rahat omaan hevoseen – suorat sanat kiusaajille "pokkana päin naamaa"

Yksitoistavuotias Arvi on intohimoinen esteratsastaja. Häntä ei ole pysäyttänyt koulukiusaaminen eikä se, että kilpaillakseen kunnolla hän tarvitsee uuden hevosen nykyisen, nivelrikkoisen Nasun tilalle.

Ja kun äiti ei suostunut hevosta ostamaan, kääri Arvi hihansa.

Pian on kasassa jo vaadittavat 10 000 euroa, sillä poika on ollut energinen. Aluksi hän kolasi tuttujen pihoja, mutta pian sai ajatuksen: hän alkaa valmistaa koruja ja myydä niitä. Korubisnes sujui lopulta niin hyvin, että Arvi on koko Suomen nuorin yrittäjä.

– Kaikki hevoset ovat omalla tavallaan hyviä, mutta tähtään itse siihen noin 10 000 euron hevoseen, esteratsastusta harrastava Arvi kertoo vieraillessaan Radio Novassa.

Novassa Arvin mukana ollut valmentaja Antti Jurvanen kehuu Arvin bisnesälyn lisäksi pojan ratsastustaitoja; kuulemma geenien mukana tullutta hevosmiestaitoa ja hevossilmää.

Projekti kiusattujen hevosmiesten puolesta

Arvin elämä ei aina ole ollut näin mukavaa. Poika hevosten parissa ei ole Suomessa mikään itsestäänselvyys, ja sen takia Arvikin sai kokea kiusaamista.

– Sanoivat, että tämä on tyttöjen laji, ja että hevosista kuuluu tehdä meetvurstia, Arvi muistelee.

Sanavalmis poika ei kuitenkaan suostunut olemaan kiusattuna, vaan kertoo lopettaneensa puheet omalla tavallaan:

– Sanoin pokkana päin naamaa, että tule itse kuusisataakiloisen hevosen selkään ja ratsasta. Kukaan ei tullut, ja kiusaaminen loppui siihen.

Arvi on nyt yhdessä valmentajansa Jurvasen kanssa aloittanut projektin, jossa mahdollisesti syrjäytyneitä ja kiusattuja ratsastajapoikia yritetään tukea. He ovat tehneet projektin puitteissa muun muassa "Hevosmies – ja ylpeä siitä" -kalenterin. 

"Ehdin yhä myös leikkiä"

Hevosrahat on kohta kasassa, mutta Arvi aikoo jatkaa bisnestään. Kiirettä pitää, esimerkiksi Radio Novan haastattelun jälkeen hän kiiti kohti Kirkkonummea, jossa esiintyy bisnestapahtumassa.

– Olen aika energinen poika. Ehdin kyllä ratsastuksen ja korujen lisäksi leikkiä kavereiden kanssa ja käydä koulua, hän sanoo ja naurahtaa.

Viikonloppuna Arvin, hänen valmentajansa ja monet muut hevosten ystävät löytää Helsinki International Horse Showsta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja